För dig som aktiv patient | Psoriasisartrit (PsA)

Många med psoriasis och ledbesvär behöver träffa en reumatolog

Kopplingen mellan hudsjukdomen psoriasis och ledsjukdomen psoriasisartrit (PsA) är sedan länge känd, trots det är psoriasisartrit en svårdiagnostiserad sjukdom som ofta kräver bedömning från en specialist. Problemet är att många med psoriasis och ledbesvär inte blir remitteras till en reumatolog, men många skulle behöva det, menar Vilija Oke, överläkare och specialist i reumatologi. Hör henne berätta mer i filmen här nedan. 


Publicerad den: 2020-11-17
Författare: Netdoktor

Annons

Under perioden april 2017 till april 2018 kunde personer med psoriasisartrit[https://www.netdoktor.se/hud-har/psoriasis/sjukdomar/psoriasisartrit/] och psoriasis[https://www.netdoktor.se/hud-har/psoriasis/sjukdomar/psoriasis-en-oversikt/][/hud-har/psoriasis/sjukdomar/psoriasis/] och ledsmärtor svara på en enkätundersökning hos[http://netdoktor.se]Netdoktor med frågor rörande deras sjukdom och behandling.

Det här är en låst artikel. Logga in som aktiv patient för att fortsätta läsa.

Aktiv patient?

Som aktiv patient får du exklusivt material och spännande aktiviteter samlat på ett ställe – kostnadsfritt!

  • Få tillgång till låst material på Netdoktor.se
  • Bli inbjuden till enkätundersökningar och forskningsstudier
  • Delta i diskussionsforum
  • Få tillgång till patientutbildningar
  • Delta i projekt riktade till din diagnos

Du skapar ditt konto lätt och säkert med ditt BankID.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu