Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Psoriasis och PsA: Så går du tillväga för att få rätt behandling

Hur påverkar de nationella riktlinjerna om psoriasis och psoriasisartrit dig som patient? Och vad kan man själv göra om man lever med psoriasis och psoriasisartrit  för att få så bra behandling som möjligt? Här ger Mona Ståhle, professor i dermatologi och venereologi och  Vilija Oke, överläkare i reumatologi sina bästa råd. 


Publicerad den: 2020-10-21 Uppdaterad den: 2020-11-08

Annons

 

Gäster:

 • Mona Ståhle, professor i dermatologi och venereologi, Karolinska Institutet 
 • Vilija Oke, överläkare i reumatologi, Akademiskt specialistcentrum – Centrum för reumatologi.

Moderatorer:

Annons
Annons
 • Barbra Bohannan, Psoriasisförbundet 
 • Besima Aho, Netdoktor

Sponsorer:

logo22


Nytt forum för frågor, tips och diskussioner

Sedan Internationella psoriasisdagen kan du logga in i Netdoktors nya forum i Aktiv patient för att ställa frågor, diskutera och utbyta erfarenheter med andra personer med psoriasis. Just nu uppmanar vi till att dela med sig av sina bästa psoriasistips. Vad har fungerat för dig? Vi kommer framöver att sammanställa tipsen så att fler kan ta del av dem.

Om Forum Psoriasis i Aktiv patient:

 • Alla får svar på sina frågor.

 • Du kan vara anonym – utan att riskera råka ut för nättroll.

 • BankID-inloggning borgar för säkerheten.

 • En sjuksköterska och en medicinjournalist borgar för kvaliteten.

Logga in här!


 

Svara på enkäter om psoriasis och öka kunskapen om sjukdomen

Just nu kan du svara på tre korta enkäter om psoriasis. Ju fler som besvarar enkäterna, desto starkare blir undersökningsresultatet i opinionsbildning och möjligheten att kunna påverka framtidens psoriasisvård. Din insats är viktig och tar bara cirka 10 minuter. Den information du som deltagare bidrar med ligger enbart till grund för statistik och kan aldrig kopplas till dig som individ. 

Här hittar du enkäterna:

 1. Klicka här för att logga in säkert på Netdoktor med ditt BankID. 
 2. Enkäterna hittar du i “Diagnospool psoriasis” efter att du lagt till psoriasis som diagnos. 

Frågor?

Har du frågor eller vill ha support, kontakta oss på aktivpatient@netdoktor.se. Du når oss också på telefon 08-409 320 50 vardagar kl 9–15 (lunchrast 12–13). 

Diagnospool psoriasis är ett projekt för att öka kunskapen om hur det är att leva med psoriasis. Projektet genomförs av Netdoktor i samarbete med läkemedelsbolaget Janssen.

  

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

 

Annons
Annons
 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Mariann 2020-11-23 12:57 (4 år sen)

  Ja Har Intte Nogon Behandling Bara Smörja o Smörja o Tar Min Penna Meto Jeckt.25.mg.Skulle Järna Villa Ha Nya Råd För Ledär o Mina Fötter Som Är Såm Är Så Sjuka.Jag Är 1.Gån i Året På Besök På Åbolands Sjuhus.Finland.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.