Aktiv patient


Gör en insats för din egen och andras hälsa
Här kan du med erfarenhet av sjukdom göra en insats för din egen och andras hälsa. Som aktiv patient kan du dela erfarenheter med andra i samma situation, delta i patientutbildningar och få möjlighet att bidra till utvecklingen inom diagnosen. Läs mer om Aktiv patient här »
Inbjudan till olika kunskaps- och forskningsprojekt
-
Sökes: Personer som haft bältros
Har du haft bältros och skulle kunna tänka dig att delta i pressaktiviteter för att lyfta bältros och öka kunskapen om sjukdomen?
-
Vi söker dig som haft denguefeber
Har du haft denguefeber och kan tänka dig att delta i aktiviteter för att lyfta denguefeber och öka kunskapen om sjukdomen? En viktig del i vårt arbete på Netdoktor är att sprida nödvändig kunskap. Därför är vi intresserade av hur det var för dig när du drabbades av sju...
-
Så får du med långvarig sjukdom större makt över din hälsa
Kunskap för att veta. Motivation för att vilja. Egenmakt för att kunna. Nu satsar Netdoktor järnet för att ge dig som lever med långvarig sjukdom förutsättningar som är väsentliga för patient empowerment.
-
Delta i projekt om psoriasis och gör skillnad för din patientgrupp
Har du psoriasis? Då kan du delta i ett viktigt projekt som genom tre korta enkäter undersöker hur personer med psoriasis mår och vilken vård de får. Hjälp till att öka kunskapen och gör skillnad för din patientgrupp.
-
Multipel skleros? "Det finns andra som känner precis som du"
Tröst och uppmuntran när det känns tungt. Att bara få prata med någon i samma situation kan betyda oerhört mycket när man lever med MS.
-
Allvarliga komplikationer vid typ 2-diabetes – det här behöver du veta
Hjärt-kärlsjukdomar och andra allvarliga sjukdomar – det är några av de komplikationer som kan uppstå vid typ 2-diabetes.
18 Kommentarer -
Så får du med psoriasis hjälp att kräva den vård du behöver
Nödvändig vård är ingen självklarhet, det har många som lever med hudsjukdomen psoriasis fått erfara. Men med rätt kunskap – och rätt stöd – kan det bli lättare att få hjälp.
8 Kommentarer -
Enkät: Hur fungerar vården för dig med bröstcancer?
Nu söker vi dig med bröstcancer till en enkätundersökning. Genom att delta bidrar du till att belysa hur vårdsituationen för personer med bröstcancer ser ut, och på vilka områden vården behöver bli bättre.
4 Kommentarer -
ENKÄT: Tar du biologiska läkemedel för psoriasis?
Hur fungerar vården, vad är viktigt för dig och vilka önskemål har du inför framtiden? Avvara några minuter av din tid och besvara en enkät! Syftet är att förbättra och förenkla livet för personer med psoriasis.
1 Kommentarer -
Intresserad av att delta i en diagnospool eller klinisk studie?
Vill du bidra till att öka kunskapen om din diagnos eller delta i kliniska studier? Genom att delta i diagnospooler eller kliniska studier kan du vara med att driva forskningen framåt genom att dela med dig av dina erfarenheter!
-
Sätt ditt betyg på svensk sjukvård!
Känner du dig delaktig i din vård, hur upplever du vårdens bemötande och vad tycker du om digitala vårdbesök? Över 5000 personer deltog i undersökningen "Sätt ditt betyg på svensk sjukvård" våren 2018. Nu, några år senare, följer vi upp resultatet. Var med och sätt ditt betyg på svensk sjukvård du också!
-
Pågående psoriasisundersökning: 54% i behov av effektivare behandling
Nu finns ett första resultat av vår pågående undersökning bland psoriasispatienter. Ju fler som besvarar de tre korta enkäterna, desto större blir makten att påverka framtidens psoriasisvård. Insatsen tar cirka 10 minuter.
Patientutbildningar och forum
-
Forum Prostata – för dig med prostatabesvär
Lever du själv med besvär från prostatan? Eller är du närstående till någon som gör det? Då kan Forum Prostata, som finns på Netdoktor Aktiv patient, vara något för dig. I forumet kan du anonymt dela med dig av dina erfarenheter och ställa frågor till andra som har likn...
-
Här kan du prata med andra om hjärntrötthet
Lever du med hjärntrötthet? Då kan Forum hjärntrötthet i Aktiv patient vara något för dig.
-
Barnmorska svarar på frågor om kvinnlig gynhälsa i nytt forum
Smärta vid samlag, torra slemhinnor, klimakteriebesvär eller återkommande svampinfektioner? I ett nytt forum i Netdoktor Aktiv patient kan du ställa frågor om kvinnlig gynhälsa till en barnmorska och diskutera ämnet med andra. Att delta i forumet är helt kostnadsfritt.
-
Lär dig mer om psoriasisartrit (PsA)
Har du psoriasisartrit (PsA) eller psoriasis med ledbesvär? Här är utbildningen för dig!
-
Forum för dig med psoriasis eller psoriasisartrit
Att dela sina erfarenheter av en sjukdom som psoriasis eller psoriasisartrit kan betyda oerhört mycket. I Forum Psoriasis kan du träffa andra som förstår. Du kan läsa om andras erfarenheter och få svar på frågor du inte ens visste att du hade.
-
Kurs: Det händer i kroppen vid typ 2-diabetes
Vad händer i kroppen vid typ 2-diabetes? Och vad kan man göra för att minska risken för komplikationer som kan uppstå på grund av höga blodsockernivåer? Netdoktor har nu lanserat en utbildning som är ett måste för dig med typ 2-diabetes.
-
Psoriasisskola om psoriasisbehandling
I Netdoktors psoriasisskola har turen nu kommit till att djupdyka i behandling, så att du med psoriasis ska bli ännu mer upplyst, kunna ha inflytande över och vara aktiv i din behandling.
4 Kommentarer -
Bli en påläst psoriasispatient och få bättre vård
Patientutbildning kan minska risken för komplikationer och för nya sjukdomsskov. Gå patientutbildningen Djupdykning psoriasis och få fakta och verktygen du behöver. Del 1 tar 15 minuter.
3 Kommentarer -
Forum för dig med smärta
Här kan du som lever med någon form av smärta läsa, ställa frågor, diskutera och söka stöd i gemenskapen kring att ni alla har erfarenhet av smärta. Du kan utbyta kunskap, information och erfarenheter med andra som kanske är, eller har varit i liknande situation som din. På så sätt kan du hjälpa dig själv, samtidigt som du hjälper andra.
-
Forum för dig med diabetes
Här kan du med diabetes läsa, ställa frågor, diskutera och söka stöd i gemenskapen kring att ni alla har en diabetesdiagnos. Du kan utbyta kunskap, information och erfarenheter med andra som är, eller har varit i liknande situation som din.
-
Forum för dig med MS
MS är en av våra vanligaste neurologiska sjukdomar. Men många som får diagnosen saknar någon att dela sina tankar med, något som kan göra en redan svår livssituation ännu tuffare. I Forum MS kan du träffa andra som förstår och få svar på frågor du inte ens visste att du hade.
-
Forum för dig med atopiskt eksem
Här kan du med atopisk dermatit (atopiskt eksem) läsa om andras erfarenheter, få tips, ställa frågor, diskutera och söka stöd i gemenskapen med andra som har atopisk dermatit. På så sätt kan du hjälpa dig själv, samtidigt som du hjälper andra - välkommen in!
Pågående projekt där kvoten av deltagare är fylld
-
Har du ögonsjukdom i gula fläcken?
Syftet med fokusgruppen är att öka kunskapen om hur det är att leva med den våta formen av åldersförändringar i gula fläcken (våt AMD) eller med diabetesmakulaödem (DME).
-
Projekt för effektivare hjärtsviktsbehandling
Personer med hjärtsvikt får möjlighet att förbättra sitt tillstånd. Detta projekt går ut på att monitorera och följa förändringar av sina hjärtsviktssymtom.
-
Klinisk studie om att läka bensår
Deltagarantalet för denna studie är uppfyllt och rekryteringen är avslutad. Produkten som deltagarna i studien får testa är en tvåkomponentsgel med vilken man behandlar såret en gång per vecka.
-
Så uppfattar personer med myelom sin vård och behandling
Myelom är den näst vanligaste hematologiska tumörsjukdomen och drabbar årligen 600 personer. Idag lever mellan 3500 och 4000 personer i Sverige med den kroniska blodcancerformen.
Mer för dig som aktiv patient
-
Vad är Aktiv patient?
I Aktiv patient kan du gå kostnadsfria utbildningar, delta i diagnosspecifika forum och delta i undersökningar och projekt. Du kan också ta del av Journalhjälpen och ställa frågor om kvinnlig gynhälsa till en barnmorska.
-
Vad är en klinisk studie?
En klinisk studie (även kallat klinisk prövning) är en undersökning för att utvärdera effekten av ett läkemedel eller annan typ av behandling, till exempel en medicinteknisk produkt eller utrustning, en kirurgisk metod, fysioterapi, speciella dieter eller kosttillskott.
-
Vad är en diagnospool?
Genom att delta i en diagnospool kan du bidra till att öka kunskapen om hur det är att leva med just din sjukdom/diagnos, vilket i förlängningen kan komma att göra skillnad för din patientgrupp. Medverkan ger dig också en rad andra fördelar.