Hård kritik mot nya sjukförsäkringen

Annons

De nya sjukförsäkringsreglerna får hård kritik när det kommer till hur rehabiliteringen fungerar. Personskadeförbundet har sammanställt en rapport som pekar på att alldeles för få patienter får den rehabilitering som krävs för att de ska kunna återgå till arbetsmarknaden, rapporterar Nyhetskanalen.se. Personskadeförbundet har gjort en undersökning bland sina medlemmar, vilka bland annat är personer med whiplashskador eller hjärnskador efter trafikolyckor.

Siffror från rapporten visar att hela 82 procent av medlemmarna inte fått några rehabiliteringsinsatser, inga medicinska bedömningar eller åtgärder för att underlätta en återgång till arbetslivet.
– Man bör leva upp till begreppet rehabilitering. Att kunna återvända till livet och kunna arbeta i bästa fall, säger Pelle Köhler, förbundsordförande Personskadeförbundet, till Nyhetskanalen.se.

Annons
Annons

Gunnar Ax&eacuten (M), socialförsäkringsutskottets ordförande, avvisar dock kritiken och hävdar att rehabiliteringen blivit bättre med det nya systemet.
– Socialdemokraterna struntade i rehabilitering under många år och detta håller vi nu på att bygga upp igen, säger han.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons