Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Netdoktor i Almedalen: ”En del av vårt ansvar att lyfta patienternas perspektiv”

Hälso- och sjukvårdsdebatten kännetecknas alltför ofta av diskussioner där man pratar om patienten, men sällan med patienten. Genom tre seminarier och en avslutande debatt under Almedalsveckan ska Netdoktor och Bonnier Healthcare helt sätta fokus på patienterna.


Publicerad den: 2019-06-14

Fredrik och Bessie
Annons

– Under Almedalsveckan, närmare bestämt den 4 juli, avsätter Netdoktor dagen för att helt sätta patienten i fokus. De tre första seminarierna fokuserar vi på olika sjukdomsområden och avslutar dagen med en debatt där vi samlar patientrörelsen för att sammanfatta hur Almedalsveckan varit ur patienternas perspektiv. Vi pratar om det som varit bra, och om vad som behöver förbättras ur ett patientperspektiv till nästa år, säger Besima Aho, redaktionschef Netdoktor.

Förra året i Almedalen saknades patienter i två av tre seminarier där patientens roll lyftes och diskuterades.

– Det vill vi ändra på. I varje seminarium deltar en patient som inleder seminariet med att berätta om hur det är att leva med sjukdomen, hur bemötandet från vården är eller vilken faktisk delaktighet man har i sin egen vård och behandling, säger Besima Aho.

Annons
Annons

Netdoktor - en del av Bonnier Healthcare

Under de dryga 20 år som Netdoktor funnits med visionen att förbättra folkhälsan och utjämna kunskapsklyftan mellan läkare och patient har hälsoportalen Netdoktor varit den naturliga hemvisten för många.

– Det är en självklarhet för oss att vara med i Almedalen. Som Sveriges ledande hälsoportal är det en del av vårt ansvar att lyfta patienternas perspektiv under årets kanske viktigaste vecka, där profession, beslutsfattare och patientföreträdare finns på plats, säger Fredrik Andersson, Global Director Bonnier Healthcare.

Netdoktors seminarier i Almedalen 

När: Torsdagen den 4 juli
Tid: 8.30 - 13.00
Var: Netdoktors/Bonnier Healthcares tält
Plats: Strandvägen 4.4

 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2019-07-17 13:23 (5 år sen)

    Alla dessa negativa skriverier om sjukvården, det är tröttsamt!
    Vilket lands sjukvård är det ni har att jämföra med, är det månne USA:s som endast är tillgänglig för de som kan betala, är det Rumäniens eller Bulgariens,vilken sjukvård är det?? Om sjukvården är så bedrövlig, varför söker ni inte vård i annat land, då blir alla nöjda och glada, ni försvinner ur vårdköerna, vi som blir kvar inom svensk sjukvård får det mycket bättre!
    Är inte det ett strålande förslag?
    1.000.000 nytillkomna med stora vårdbehov har strömmat in i landet de senaste åren, är det konstigt att vården inte hinner med, det är politikernas FEL inte de som sliter som djur i sjukvården!!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.