Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Patienträttigheter

Gemenskapen är otrolig

Nu firar Netdoktor 10 år som hälsoportal. Medlemmen Kedjan är en av de som varit med längst. Här berättar hon om sina upplevelser.
Annons

Hur länge har du varit medlem på Netdoktor?
- Jag blev sjuk i februari 2001 och jag tror att jag hittade till Netdoktor på hösten samma år. Jag kan utan att överdriva påstå att det blev min räddning. Sedan dess har jag oavbrutet varit medlem. På den tiden fanns en chatt på webbplatsen och det var dit jag sökte mig först. Det här med att chatta var helt nytt för mig, det blev en möjlighet att få ventilera och känna att man inte var ensam i sin situation.

Har du några andra minnen från tiden på Netdoktor?
- Netdoktor har givit mig många goda vänner. Ett speciellt minne är när jag och min make blev bjudna på en Netdoktormedlems bröllop. Vi hade träffats hemma hos oss på sommaren, och sjävklart åkte vi på deras bröllop. Sedan har det varit flera "Netdoktorträffar", både större och mindre (vilka arrangerats av medlemmarna, reds. anm.). Det har givit mig otroligt mycket, och jag beundrar de som tagit initiativ till de här träffarna. Man känner en speciell samhörighet.

Du är en av våra mest trogna medlemmar genom åren. Hur kommer det sig att du hängt kvar vid Netdoktor så länge?
- Många gånger har jag fått både kunskap och råd från medlemmar på Netdoktor, som verkligen hjälpt mig. Och gemenskapen är otrolig, man blir beroende av gensvaret man får i sina bloggar. Nu är jag ju inte frisk på något vis, men även om jag var det så tvivlar jag på att jag skulle jag kunna lämna Netdoktor. Det är kanske inte meningen att man ska hänga här om man är frisk, men det skulle jag inte bry mig om, haha! En annan sak som är bra med Netdoktor är att redaktionen verkar lyssna mycket mer på medlemmarnas synpunkter. Det tackar vi för, även om allt inte blir som vi vill.
- Netdoktor har även haft stor betydelse för min make. Han har märkt att jag mår bra av Netdoktor och många gånger har han uppmanat mig att sätta mig vid datorn för att ägna mig åt det. Han vet att jag behöver det. Han har låtit Netdoktor vara min fristad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons