Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Farlig trend att äta medium eller råstekt kött


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-02-18

Annons

De två barnen som blev sjuka i ehec efter att ha ätit hamburgare som inte var genomstekta får experter att varna: medium och rare är en farlig trend.

– Det har blivit vanligt bland restauranger att servera hamburgare medium eller rare. Vi pratar mycket med dem om hur viktigt det är att genomsteka nötfärs. Industriell köttfärs måste alltid stekas på över 72 grader, annars finns det risk att den som äter köttet blir sjuk av bakterier, säger Helena Storbjörk Windahl, enhetschef på livsmedelskontrollen i Stockholm Stad.

Annons
Annons

Ehec-smittan är väldigt ovanlig, dock kan andra typer av bakterier återfinnas i köttet, till exempel salmonella.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.