Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Helle har Crohns sjukdom: ”Allt blir sämre om jag inte tränar”

När Helle Nyman, 49, började trappa ner på medicinen för sina ledbesvär fick hon istället magproblem. Läkarna trodde då att hon hade drabbats av IBS (känslig tarm), men symtomen blev bara värre av de kostråd hon fick. Idag är hon diagnostiserad med den inflammatoriska tarmsjukdomen Crohns.


Publicerad den: 2019-03-18

Annons

 

– Det bästa för mig är faktiskt att motionera. Jag måste ha tid för regelbunden träning i mitt liv, annars mår jag dåligt. Jag får ont i kroppen och blir dålig i magen. Allt blir sämre om jag inte tränar, säger Helle.

Annons
Annons

Vad är IBD och Crohns sjukdom?

Inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) är ett samlingsnamn för sjukdomarna ulcerös kolit och Crohns sjukdom. De vanligaste symtomen är magsmärtor, lös avföring (med blod- och/eller slemblandning) och viktnedgång.  IBD går inte att bota, men rätt individuell behandling kan skapa förutsättningar för långvarig besvärsfrihet och god livskvalitet.

Genom att ta del av utbildningen på IBD-Koll.se kan du lära dig mer om sjukdomarna Crohns och Ulcerös kolit. Gå till IBD-Koll.se >>>

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Sandra 2020-07-7 23:04 (4 år sen)

    Lite anmärkningsvärt det under intervjun står två RÖKARE utanför. INGET blir ju liksom bättre av det, även passiv skadar... ????


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.