Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Receptslarv hotar diabetiker

Annons

På grund av läkares slarviga handstil utsätts diabetiker för onödiga risker, enligt en brittisk granskning. Det är forskare vid Royal Liverpool University i Storbritannien har analyserat 75 ifyllda receptblanketter för att få en bild av hur läkare förskriver till diabetiker. Forskarnas slutsats är att det slarvas mycket och bland annat skrev många läkare slarvigt eller använde förkortningar som gjorde recepten svåra att tyda.
– Förskrivningen av insulin har skötts mindre omsorgsfullt under lång tid eftersom det är en så vanlig medicinering på sjukhusen. Vår granskning visar på en oacceptabelt stor procentandel fel. Ett missförstånd på grund av en förkortning kan få allvarliga eller till och med dödliga konsekvenser, säger forskaren Nagaraj Malipatil från Royal Liverpool University Hospital i ett pressmeddelande från organisationen Diabetes UK.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.