Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Extra psykiatripengar till duktiga landsting

Annons

De landsting som satsar på kvalitetsutveckling inom psykiatrin kommer att få extrapengar av regeringen. Under de närmaste tre åren kommer 150 miljoner kronor att fördelas till heldygnsvården. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har gjort en inventering av den psykiatriska heldygnsvården och kommit fram till att det behövs förbättringsarbete inom denna typ av vård. Därför har regeringen tillsammans med SKL nu gjort en överenskommelse som ska stimulera landstingen i detta arbete. De landsting som kan visa att de systematisk arbetar med att förbättra vården för de intagna ska få del av de 50 miljoner kronor per år som regeringen satsar under 2010-2012.
– Det här är en patientgrupp som många gånger har svårt att göra sin röst hörd. Vi måste säkerställa att vården är kunskapsbaserad och välplanerad och att bemötande, metoder och arbetssätt håller högsta möjliga kvalitet, säger socialminister Göran Hägglund (kd) i ett pressmeddelande.

Ytterligare detaljer kring de krav som landstingen måste leva upp till för att få del av pengarna kommer att presenteras våren 2010.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.