Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Skåne tvåa ut med nätjournaler

På måndag får invånare i region Skåne tillgång till sina journaler på nätet. Skåne är näst först med att ge invånare denna möjlighet som kräver e-legitimation.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-03-14

Annons

Först ut var Uppsala läns landsting som varit igång i nästan ett och ett halvt år. Skåne har dock valt en annan modell jämfört med Uppsala.

– Vi skiljer oss på många sätt från Uppsala. Vi lägger till exempel inte ut provsvar i de elektroniska journalerna. I Uppsala handlade en del av kritiken också om barn och deras journaler. Det blev problem med barnens journaler bland annat i samband med vårdnadstvister. Därför är alla barns journaler i Skåne låsta på nätet tills barnet fyller 18 år, för att vi ska slippa hamna i dessa etiska frågeställningar. Man kan säga att vi lyssnat på kritiken.

Region Skåne beslutat att inte lägga ut journalanteckningar retroaktivt – journalerna på nätet startar alltså från den dag som patienterna får tillgång till dem alltså den 17 mars.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-03-17 19:11 (10 år sen)

    Vad ska det vara bra för humor finns ej det skrivs upp ordgrant till viss del så det är neg för dig . min trafik olycka blev missbruksperiod. Finns fler missar gissa om man får lida för dessa smpåfel enl läk jobbit att ta bort enda man hör . klart 10 års fel till o börja med efter olyckan så vem fan nbryr sig om white trash. Långtidssjukskriven. ingen vill ta ansvar heller


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.