Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Sjuksköterskor erbjuds bonus för flyttad semester

De sjuksköterskor som helt eller delvis flyttar eller avstår rätten att vara ledig under semesterperioden juni till augusti erbjuds bonus. Ett system som samtliga landsting och regioner använder sig av. Orsaken är bristen på vårdpersonal under sommaren.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-06-08

Annons

En kartläggning som TT gjort visar att sjuksköterskor kan få uppemot 60 000 kr i bonus om de skjuter upp sin semester. På Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge marknadsförs bonuserbjudanet på en anslagstavla i personalrummet.

Sjuksköterskan Henrietta Olestad tänker inte tacka ja till erbjudanet och anser att det är fel sätt att angripa problemet på.

– Det är fel sätt att hantera problemet, det är en nödlösning, säger hon.

Annons
Annons

Bonusen olika i landstingen

Kartläggningen över ersättningsnivåer, som TT gjort, visar att landstingen ersätter sjuksköterskorna olika. Fler landsting betalar 60 000 kr extra om fyra semesterveckor flyttas fram. Andra landsting betalar från 5000 kr för en vecka till 12 000 kr för två veckor.

Är du sjuksköterska – vad anser du om din arbetssituation? Kommentera direkt under artikeln

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.