Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Landets sjukhus olika duktiga på hjärtvård

Annons

Under de senaste åren har den akuta sjukvården blivit allt bättre men samtidigt finns det fortfarande skillnader i hur landets sjukhus följer Socialstyrelsens riktlinjer. Det visar Hjärt-lungfonden i sin senaste årsrapport som innehåller kvalitetsindex för hjärtvården under fjolåret.
– Kvalitetsindex för den akuta hjärtsjukvården visar på en stor generell förbättring jämfört med 2006. Och det här är mycket glädjande, säger Roger Höglund som arbetar på Hjärt-Lungfonden.

Men samtidigt pekar han på att det är 29 stycken som inte når upp till det som kan anses vara en acceptabel lägsta nivå.&nbsp Kvalitetsindexet bygger på data från de svenska hjärt-kärlregistren och utgår från hur sjukhusen följer Socialstyrelsens riktlinjer. Dessa handlar bland annat om att erbjuda patienterna åtgärder som bedöms kunna förlänga livet efter en hjärtinfarkt, ett exempel på sådana är kranskärlsröntgen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.