Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

6 tips till dig som har eller misstänker förmaksflimmer

Symtom som väcker misstanke om förmaksflimmer är mycket viktigt att ta på allvar. Förmaksflimmer ökar nämligen risken för hjärtsvikt och stroke. Den som lider av förmaksflimmer löper dessutom dubbelt så stor risk att dö i förtid jämfört med personer utan flimmer. Här får du som har eller som misstänker hjärtfelet några råd.


Publicerad den: 2018-01-29
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tidigare användare 2020-01-25 01:02 (3 år sen)

  Hej , jag förstår inte ! Jag har ett lågt blodtryck , å jag lider av atackflimmer . Jag äter inte blodförtunnande medicin .
  De jag inte förstår är varför man inte kan läsa någonstans om att ha hjärtflimmer och ett lågt blodtryck . Hur det kan hänga ihop .

 • Avatar Tidigare användare 2020-01-1 14:19 (3 år sen)

  Har varit ute i stark blåst, jag har pacemaker, har också varit på hjärtkonvertering. Har inga krafter alls när jag kommer hem, gått 1 km.

 • Avatar 2019-08-24 19:35 (3 år sen)

  Hur vet man att det är flimmer när man har hög puls och extraslag?

 • Avatar 2019-08-24 19:58 (3 år sen)

  Har blodtrycks medicin metropoler 100mg.men ska ta 50mg till och hjärtat busar. Hur kan man få hjärtrytm rubbningar hög puls,när man äter medicin.?

 • Avatar Karin Marmander 2019-06-22 18:03 (3 år sen)

  Du som lider av förmaksflimmer löper dubbelt så stor risk att dö i förtid, detta läser jag i notisen ovan. Är det obehandlad flimmer eller gäller det alla?

 • Avatar Tidigare användare 2019-05-15 11:57 (4 år sen)

  Efter 1000 meters promenad känner jag mig vädligt trött och måste lägga mig.
  Få ingen ångest men känner mig trött lång tid efter promenad.

  Har ätit blodförtunnande medel som heter Eliquis. Har använt flera år.
  Vad ska jag göra?
  H/Mikko

 • Avatar Tidigare användare 2019-05-15 11:47 (4 år sen)

  Vet inte var jag har för fel!
  Om jag går 400-1000 meter då blir jag väldigt trött och måste lägga mig.
  Vad kan jag göra?
  Jag är rädd för hjärtfel.
  Tacksam för svar.

 • Avatar Tidigare användare 2019-02-1 00:01 (4 år sen)

  Hej ! Jag är en kvinna född 1959 . Jag har atack flimmer haft de i 7 år . Jag har ätit Eliquis ett år , men fick starka biverkningar . Så jag pratade med min läkare . Hen sa att de va varken rätt eller fel att sluta med dom . Men jag slutade med tabletterna . Jag tappade orken , så mina promenader i skog å mark orkade jag inte med . Jag har genomgått de mesta med mitt hjärta . Men känner mig utesluten på grund av att jag inte äter blodförtunnande eller annan medicin . Mina Bisoprolol törs jag inte använda mer på grund av att mitt flimmer , flimrar åt de låga hållet nu . Så jag känner mig svimfärdig då . Känner en enorm oro över detta . Jag har fått slå mig fram för att känns att man blir lyssnad på . Å allt är sådan väntetid på . Jag får ringa å be om olika prover som jag vet är viktiga . Som måste tagas . Detta blir mycket stress av . Å jag fixar inte alls stress i dagsläget . Jag är påläst om mitt flimmer , läser så mycket jag kan . Å jag tar min puls och blodtryck varje dag . Jag lever själv , med mina hundar . Så jag känner mig inte trygg alls . Tänker varje sekund och minut . När nästa attack skall komma . Den är såååå obehaglig . Vad ska jag göra ? Va finns de för behandling för mig // Vänligen Inga

 • Avatar Tidigare användare 2018-03-14 13:41 (5 år sen)

  Eftersom jag i dagarna fått diagnos förmaksflimmer(kom efter svår influensa)Då suger man till sig all information man kan få ! Det gör att man känner sig tryggare med sjukdomen Väntar på elkonvertering efter jag behandlats med blod fört xalerto Tyvärr har jag större risk för stroke eftersom eftersom jag har essentiell. Trombocytos sedan 11år tillbaka Men ett positivt synsätt gör livet lättare.


Annons