6 tips till dig som har eller misstänker förmaksflimmer

Symtom som väcker misstanke om förmaksflimmer är mycket viktigt att ta på allvar. Förmaksflimmer ökar nämligen risken för hjärtsvikt och stroke. Den som lider av förmaksflimmer löper dessutom dubbelt så stor risk att dö i förtid jämfört med personer utan flimmer. Här får du som har eller som misstänker hjärtfelet några råd.


Elina webb ljusare
Publicerad den: 2018-01-29
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Solveig Rose'n 2018-03-14 13:41 (19 månader sen)

  Eftersom jag i dagarna fått diagnos förmaksflimmer(kom efter svår influensa)Då suger man till sig all information man kan få ! Det gör att man känner sig tryggare med sjukdomen Väntar på elkonvertering efter jag behandlats med blod fört xalerto Tyvärr har jag större risk för stroke eftersom eftersom jag har essentiell. Trombocytos sedan 11år tillbaka Men ett positivt synsätt gör livet lättare.

 • Avatar Inga Elmersson 2019-02-1 00:01 (8 månader sen)

  Hej ! Jag är en kvinna född 1959 . Jag har atack flimmer haft de i 7 år . Jag har ätit Eliquis ett år , men fick starka biverkningar . Så jag pratade med min läkare . Hen sa att de va varken rätt eller fel att sluta med dom . Men jag slutade med tabletterna . Jag tappade orken , så mina promenader i skog å mark orkade jag inte med . Jag har genomgått de mesta med mitt hjärta . Men känner mig utesluten på grund av att jag inte äter blodförtunnande eller annan medicin . Mina Bisoprolol törs jag inte använda mer på grund av att mitt flimmer , flimrar åt de låga hållet nu . Så jag känner mig svimfärdig då . Känner en enorm oro över detta . Jag har fått slå mig fram för att känns att man blir lyssnad på . Å allt är sådan väntetid på . Jag får ringa å be om olika prover som jag vet är viktiga . Som måste tagas . Detta blir mycket stress av . Å jag fixar inte alls stress i dagsläget . Jag är påläst om mitt flimmer , läser så mycket jag kan . Å jag tar min puls och blodtryck varje dag . Jag lever själv , med mina hundar . Så jag känner mig inte trygg alls . Tänker varje sekund och minut . När nästa attack skall komma . Den är såååå obehaglig . Vad ska jag göra ? Va finns de för behandling för mig // Vänligen Inga

 • Avatar Mikko Kytömäki 2019-05-15 11:47 (4 månader sen)

  Vet inte var jag har för fel!
  Om jag går 400-1000 meter då blir jag väldigt trött och måste lägga mig.
  Vad kan jag göra?
  Jag är rädd för hjärtfel.
  Tacksam för svar.

 • Avatar Mikko Kytömäki 2019-05-15 11:57 (4 månader sen)

  Efter 1000 meters promenad känner jag mig vädligt trött och måste lägga mig.
  Få ingen ångest men känner mig trött lång tid efter promenad.

  Har ätit blodförtunnande medel som heter Eliquis. Har använt flera år.
  Vad ska jag göra?
  H/Mikko

 • Avatar Inger öst 2019-08-24 19:35 (30 dagar sen)

  Hur vet man att det är flimmer när man har hög puls och extraslag?


Annons
Annons
Annons