Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ökat intresse för alkoholfri öl

Annons

Den alkoholfria ölen har blivit allt mer eftertraktad. Branschen anser att det nog beror på att den alkoholfria ölen har blivit allt godare och serveras i snyggare flaskor. Företaget Carlsberg har ökat sin försäljning av alkoholfri öl till krogar med hela 37 procent under årets första sex månader, jämfört med samma period ifjol.
– Det beror framför allt på att dryckesbranschen har satsat på utveckling av alkoholfri öl. Det finns fler alternativ i dag och ölen är också godare, säger Ann-Louise Kämpe, informationsdirektör på Carlsberg.

Sedan Carlsberg lanserade non-alcholic i Sverige för tre år sedan har försäljningen stadigt ökat. Ann-Louise Kämpe anser bland annat att ett ökat hälsomedvetande ligger bakom det ökade intresset. Men det är inte bara Carlsberg som märker av ökningen, även Wicked Wine importerar alkoholfri öl som säljs både till systembolaget och krögare runt om i landet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.