Forum Lungor & luftvägar


Forumtråd: Någon som vet?

Hej. Jag är en tjej på 27 år som har ont vid lungorna. Jag vet att man inte kan ha ont i själva lungorna med området är smärtpåverkat med en brännande, stickande och obehaglig känsla. Dom hittade nyligen att jag har stora förtätningar i underloberna, men vet ej vad felet är. Jag har en reumatisk sjukdom sedan 14 års ålder samt fibromyalgi och smärtproblemarik i ryggen. Nu är jag orolig att det är något allvarligt i lungorna. Vad kan detta bero på? Tacksam för svar

Hej
 
Lungsäcksinflammation? Då har man ont i lungorna.
 
Jag har oxå reumatism (RA), haft det i 8 år. Min sjukdom började med en lungsäcksinflammation. Jag hade en extrem smärta i höger lunga, vid inandning.
Jag fick min RA, för att jag gick med inflammation i lungan en längre tid (läkarnas fel). Men du hade din sjukdom innan du fick ont i lungorna. Det är visst vanligt att man kan få lungproblem när man har reumatisk sjukdom.
Så här står det på 1177.se. "Olika reumatiska sjukdomar, exempelvis ledgångsreumatism och SLE, kan orsaka inflammation och vätskebildning i lungsäcken", "Om lungsäcksinflammationen beror på en annan sjukdom behöver man få behandling mot grundsjukdomen", "Vid aktiv sjukdom är det därför inte ovanligt att drabbas av framför allt lungsäcksinflammation".
 
Antar att dom röntgat dig, så dom bör väl ha sett on du hade vätska i dom.
 
Du kan prova å Googla symtomen tex ont i/vid lungorna reumatism. Håll dig till läkar/doktorssidor alternativt gå till en annan läkare, om du inte blir bättre.
 
 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons