Nyhet | Kvinnlig hälsa

Svenska kvinnor är lurade


Publicerad den: 2008-10-14
Författare: Terese Alvén

Annons

Dagens Nyheter presenterar idag en analys där de anser att svenska kvinnor har blivit grundlurade med tanke på att det inte blivit någon utdelning av folsyrepiller eller berikning av folsyra i mjöl i Sverige. Detta trots att de första stora studierna om att folsyra skyddar foster från att drabbas av ruggmärgsbråck kom i början av 1990-talet. Många andra länder har genomfört åtgärder med berikning av mjöl eller utdelning av piller och sett en minskning av antal ryggmärgsbråck. Svenska myndigheter valde att vara försiktiga. Det blev ingen berikning, men de kvinnor som önskar får gratis piller vilket leder till att det mest är pålästa kvinnor som begär pillren.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu