Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Många vill gå i pension vid 65

En ny undersökning som Statistiska Centralbyrån gjort på uppdrag av TCO visar att nära hälften vill gå i pension före eller senast vid 65-årsdagen.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-11-04

Annons

45 procent av  de tillfrågade svarar att ingenting skulle kunna få dem att arbeta efter att de fyllt 65 år.

På TCO tror man att undersökningens resultat handlar om hur arbetslivet har varit och hur hälsan och kompetensen ser ut, snarare än åldersgränserna i pensionssystemen.

– Vi blir allt äldre och vi måste finansiera välfärden. Därför måste allt fler jobba längre upp i åldrarna, säger Jana Fromm, utredare på TCO.

Annons
Annons

Idag finns drygt två miljoner pensionärer i Sverige och de kommer att bli fler med tanke på att antalet svenskar ständigt ökar. För att göra fler villiga att jobba efter 65 föreslår TCO att man satsar på att komma tillrätta med stress och ohälsa på arbetsplatser. Samtidigt understryker de att äldre borde få kompetensutveckling för att de ska kunna arbeta mer.

Skulle du kunna tänka dig att fortsätta jobba efter att du fyllt 65?

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.