Forum Träning & motion


Gå upp i vikt med skräpmat?

Hej alla En något kanske ohälsosam fråga. Har någon provat att äta chips och godis för att gå upp i vikt? Jag har inte tagit det steget, dels för att jag inte tycker det är speciellt gott och dels för att jag inte vill äta socker för att hålla arga tandläkare på avstånd. Istället försöker jag få i mig kolhydrater på annat håll, gärna pizza 3ggr+ i veckan och stora portioner pasta rätter som innehåller rikligt med grädde. Jag har ett bmi på 27.1, men jag har bara bodyfat på 10% (vanligt är 20%). Det är lite därför jag undrar, för att bli starkare måste man gå upp i vikt därav den i många öron smått galna frågan. Men jag har funderat lite på det ett tag nu och undrar hur det faller sig med träningen att äta sånt som inte riktigt kan klassas för mat? Ger det positivt eller negativt utslag för personer som tränar extremt mycket och hårt?

Finns väl aldrig någon anledning att stoppa i sig skräp. Chips tycker jag är skräp pga de oljor som finns med. Då är det mycket bättre med pasta och grädde!!


Jag får nog lägga tankarna på onyttigheter på hyllan för ett tag, har gått upp 2kg den här veckan nu när jag varit sjuk och inte kunnat vara ute och springa som vanligt. Och det trots att jag ätit 2 måltider mindre än vanligt. Normalt brukar jag gå ner en massa kg när jag är sjuk men nu gick det uppåt vilket är glädjande. Nu blir det pizza igen! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons