Män ser ofta sin partner som tjockare än hon är


bessie webb ljusare
Publicerad den: 2011-12-05
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

En ny dansk studie är föga smickrande för det manliga könet, skriver DN.se (TT). Den danska studien visar att män ser sig själva som smalare än de faktiskt är och ser ofta sin partner som tjockare än hon är.

– För män är det så att oavsett var de är på skalan så tenderar de att underskatta sin vikt. När de tittar på sin partner tenderar de att överskatta vikten hos kvinnor med låg BMI, säger sociologiforskaren Vibeke Tornhöj Christensen, som ligger bakom studien, till TT.

Annons
Annons

Kvinnor å andra sidan har en benägenhet att se sina män som smalare än de faktiskt är. Gemensamt för båda könen var att överviktiga män och kvinnor tenderar att se både sig själva och sin partner som smalare än de är.

Studien handlar om självupplevd vikt och ingår i en avhandling. Bland de tillfrågade fanns 859 kvinnor och 160 män som fick besvara frågor om längd och vikt.

Varför har du tillfrågat så få män?
– Enkäten skickades ut till hushåll och den person som ansvarar för matinköpen ombads fylla i den. Det är oftast en kvinna, svarar Vibeke Tornhöj Christensen.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons