Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Turturduva? som matvägrar

Finns det sådana på riktigt? Jag är så trött på allt om detta banta, äta och inte äta och motionera eller inte motionera. Jag fortsätter visserligen att gå ner men blir det inte mera än 2 kg/ vecka så är det ju nedslående. Nu har jag motsatta problemet som jämnvikt en liten jättebaby som vägrar äta. Det är en tortola, högst 1 månad gamal och det är på spanska och jag tror det blir turturduva på svenska men hade ingen aning att sådana fanns. En slags duva iaf. Veterinären trodde jag kunde mata den med bröd uppblött i mjölk. F.ö. så är den vild och äter inte i fångenskap. Jag lyckades ju med kattungen han sa aldrig kunde överleva. Ronja var bara nån vecka gamal när jag fann henne och alla syskonen dog eftersom jag inte kunde nå dem. Duvan låg och tryckte mitt i gatan när jag kom cyklande och där hade den inte blivit gamal dels pga bilar dels pga alla katter. Den sitter så snällt i handen men får den mat på näbben slå slänger den med huvudet så maten hamnar på väggen. Den är ju ganska stor också, den bor i badrummet tills vidare. Lite större än en koltrast och den kommer att bli mycket större. Så den måste ut i sommar. Ronja (katten) och duvan trivs bra ihop. Ett par riktiga turturduvor. Men hur får jag fladderfäet att äta? Jag vet inte vilken signal föräldrarna har för att få den att öppna näbben. Jag får inte hålla den heller, den kan själv och blir väldigt förolämpad om jag försöker hålla den. Den vet vad den vill, kanske. Jag hittade den i lördagsmorse så det är tredje dagen utan mat. Det har blåst mycket hårt så jag vet inte varifrån den kommer, den kan ha blåst lång väg. Inte bara katterna utan även spanjorerna älskar ju att äta de här duvorna. Men kanske kan den klara sig ett tag. Jag måste få den att äta på något sätt, maten måste så pass långt ner i halsen att den tvingas svälja och inte spotta ut maten.

Det var knepigt. Sitter här och lurar på vad kan göra. Själv har jag ont i mitt knä och det andra kan också ge sig. Jag kan inte matvägra men jag kan skrika vilket var det som hände nu och jag kan kasta med huvudet. Kanske det är så att den är arg inte vet jag. Varför blev den övergiven då? Stackars liten får man säga det?


2 kg i veckan tycker jag låter bra!!! Vilken djurvän du är,kul! Kan du inte köpa en pippett som du kan mata den med. Har du kollat med veterinären om det funkar med välling eller nåt, tills pippin får energi och matlust tillbaka? Håller tummarna. Det här var dagens solskenshistoria,det värmde att läsa:-)


Efter ett rejält slagsmål så fick jag den att äta lite. Ingen "duvunge" precis. Den vägrade inte äta, den var jättehungrig. Jag trodde samma som du J att jag skulle ha in nåt i näbben på den men det är tydligen den som vill sticka in sin näbb i föräldrarnas näbb. Det kom jag på när den råkade köra näbben genom en brödskiva. När den märkte bara tryck mot näbb roten så gapade den för fullt. Men jag hann inte med. En gång till, jag lurade in näbben i ett litet hål, den gapade och jag kunde lasta in från andra sidan. Nu gäller det bara att förfina metoden, en pappskiva eller gummiduk från cykelslang eller nåt som den kan köra näbben igenom. Nu sover den. Mjölk är inte bra varken för pälsar eller fjädrar. Den ser ut ungefär som en maläten gam, fast midre. Så jag får borsta den sen också. Jag har ingen gummiduk eller cykelslang. Kanske går med plast? Den fick ju brödsmulor i ögonen också. Bröd är inte heller bra. Skall prova musli att mosa i en mortel och blanda med vatten. Den blir vild o galen när den får in näbben i ett hål - den körde hela huvudet genom brödskivan. Nån som har nån bra ide?


Vilket heltidsjobb du har fått. Kul att den har ätit lite. Du kan inte testa att maila till Skansen som jag skrev till dig? tror du inte att majs funkar som varit på burk, lit blött å så??? En mugg med nåt ätbart i sen plastfolie med ett hål i eller nån gummiduk som du föreslog som sitter fast med en ´gummisnod runt kanten på muggen??? det är en klurig fråga... Lycka till!!//J

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons