Forum Övervikt & följdsjukdomar


magproblem vid övervikt

JAg måste bara få höra med er andra överviktiga om ni har samma problem med magen som jag har eller om det är något helt annat trix på gång i min mage. Så fort jag ätit ett mål mat så hinner det inte gå många minuter förrän jag har diarré och måste på toaletten. Det här händer när jag ätit första huvudmålet för dagen. Jag är enormt slarvig med mat och är inte mer än extra noga de tre dagar i veckan som jag besöker gymmet. Jag har gått ner 16 kilo på det senaste halvåret och känner mig bättre i magen, men undrar nu om det kan vara viktrelaterat att det ska bråkas såhär.

Jag skulle kolla om det är samma sak även om du utesluter gluten och laktos. Om det blir förbättring då du utesluter både och så lägger du först till laktos igen (försämring=laktosintolerans) och sedan gluten (försämring = glutenintolerans). Tycker INTE det låter normalt med diarré på detta sätt.


Tack för tipset. Ska göra lite kontroller och se. :-)


Tänk bara på att det kan ta ett par dagar innan det ger utslag (såväl till det bättre som till det sämre). Lycka till!!


Har faktiskt lite liknande problem emellanåt...dock inte varje dag, men några gånger i veckan är det allt. Tycker det här startade efter att jag hade en massa gallstensattacker och pga det fick gallblåsan bortopererad förra hösten. Vet inte om det kan ha nåt samband??


Jag har sådana perioder ibland, speciellt när jag är stressad, och då är enda chansen att låta bli att äta ett tag helt enkelt, en dag eller två. Då lugnar sig min mage och blir bra igen. Enligt läkarna är jag varken laktosintolerant eller glutenallergisk men jag märker en klar förbättring om jag håller mig borta från kolhydrater, ffa socker, och dricker enbart laktosfri mjölk. Är även känslig för mycket fibrer och får äta måttligt med bönor och kål. Det är jättejobbigt när det krånglar, man blir totalt handikappad och låst vid att ha en toalett till hands. Hoppas du finner ett sätt som fungerar för dig.


Det är så jag hade innan ,men jag har både ibs, allergisk mot gluten ,mjölkprodukter, mjölkprotein . Sen kanske du äter för mycket fiber

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons