Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

23 kilo lättare med Netdoktor Övervikt


Publicerad den: 2008-10-02

Annons

 

Berätta om bakgrunden till din före detta övervikt, fanns det någon speciell orsak till att du gick upp i vikt?

Jag har alltid varit ”mullig” men har i perioder även varit smal. Egentligen finns väl ingen enskild orsak, i så fall bekvämt leverne och god mat. Jag har helt enkelt ätit helt fel och dessutom varit väldigt stillasittande. Jag kan inte ens skylla på mina graviditeter eftersom jag inte gick upp mer än sex respektive tio kilo.

Annons
Annons

Hur hörde du talas om Netdoktor Övervikt?

Dagen då jag fick nog satt jag och letade ”smala” recept på nätet och på det viset kom jag fram till Netdoktorns sida.

När gick du med?

September 2004, då kallade jag mig för ”detskagå”.

Annons
Annons

Vilket var ditt första intryck av Netdoktor Övervikt?

Jag blev intresserad direkt eftersom jag kände att det var ett program som passade mig och min familj. Det verkade och är mycket lätt att följa och inte alls så krångligt som andra jag sett, inte fullt av pekpinnar eller skamvrår.

När började du märka resultat?

I början var det lite si och så med resultaten, jag tog det nog inte helt på allvar och hade dessutom fullt upp med bröllopsplaner. Men nog märkte jag en liten viktskillnad redan första veckan. Mitt totala välbefinnande kom nog igång riktigt ordentligt runt nyår.

Hur kändes det?

Det om något var en bra sporre och gav mig en rejäl ny kick. Det gav mig också viljan att röra mig mer än någonsin tidigare.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Gick det bra att följa Matlådan (Netdoktors mat- och motionsberäkningsprogram)?

Jag blev bästis med matlådan direkt. Främsta orsaken är nog att det är lätt att lära sig hur den fungerar. Jag såg direkt om jag tänkte rätt eller fel.

Hur fick du motivation?

Motivation fick jag främst genom mina resultat både vad gäller vikt men också vad gäller minskade centimetrar. Sen är det en härlig stämning på sidan tack vare många goa medlemmar som finns där i både med- och motgång.

Vilka var dina fallgropar och hur tog du dig förbi dem?

Jag har svårt att motstå ostar och goda desserter. Nu har jag det helt enkelt inte hemma för om det inte finns kan jag heller inte äta det. Istället unnar jag mig lite ost och vin men mer sällan än tidigare. I början var det också knepigt om jag var bortbjuden men numera kan jag stolt säga att jag tänker på hur jag äter och just därför äter jag kanske inte av allt som bjuds. Jag äter det mesta men i rimliga mängder, det jag tidigare kunde bli sugen på lockar mig helt enkelt inte lika mycket längre.

Har du testat andra viktminskningsmetoder?

Jag har varit medlem i Viktväktarna tidigare, tre gånger närmare bestämt. Alla gånger har jag gått ner men de två första gångerna gick jag även upp minst lika mycket. Den tredje gången gick det bättre men jag slutade efter ett tag eftersom jag trodde att jag kunde klara mig själv. Då hade jag gått ner 17 kilo, men gick senare upp sju av dem.

Om du jämför andra viktminskningsmetoder med Netdoktor Övervikt, vad är bättre och sämre?

Netdoktor tycker jag är bättre eftersom det hänger mer på MIG att lära hur och vad jag kan äta. I stället för att följa en kost där jag måste planera och handla efter den kan jag med Netdoktor följa eget tycke och smak. När jag planerar min dag med Netdoktors Matlåda kan jag göra det efter vad jag är sugen på, hur min dag ska se ut och vad jag har hemma. Mycket enklare.

Vilka är de tre största förändringar du har gjort för att minska i vikt?

 • Jag äter mycket bättre. Nu väljer jag mat som bättre passar min kropp och situation.
 • Jag rör mig mer än någonsin tidigare och tycker om det!
 • Jag har fått en helt annan geist och har ett mål som inte alls verkar omöjligt att nå.

Dina bästa tips för mat, motion och motivation?&nbsp

Gör inte maten krångligare än vad det behöver vara, det ska inte vara jobbigt att äta sig sund. Se till att alltid ha frukt och grönt hemma som du kan använda när suget sätter in. Och ät inte bara kalla grönsaker bredvid maten, se till att ha mer bönor och grönsaker i själva maträtten annars finns nog risk att man tröttnar fort.

Börja i liten skala om du är otränad, promenad är perfekt. Se till att komma ut regelbundet och öka på lite allt eftersom du blir piggare. Naturligtvis ska det vara roligt för annars ledsnar du nog också på motionen.

CMotivation tror jag kommer inifrån oss själva. Är man bara tillräckligt bestämd så går det bra. Då går det inte att börja skylla ifrån sig och leta orsaker till att avvika från det man har satt upp som mål. Visst halkar jag lite snett ibland men jag ser alltid till att komma på rätt spår fortast möjligt. Går det motigt så prata med andra medlemmar på Netdoktor, det finns lika många tips och råd som medlemmar.

Hur ser du på framtiden, kommer det bli lätt att hålla din nuvarande vikt?&nbsp&nbsp

Naturligtvis så kommer jag att behålla min vikt när jag är klar. Jag har som sagt bestämt mig och jag lär mig att äta och röra mig för livet. Det här är ingen diet som jag ska gå på ett par år utan så här ser mina nya vanor ut. Det som också talar för att det blir så är att så som jag äter nu passar hela familjen, både barn och make. Alla mår bra av att äta så som vi gör nu så varför skulle vi ändra på det?

Har du också nått en lyckad viktminskning med hjälp av Netdoktor Övervikt?

Då kanske även du vill berätta din historia och på så sätt ge andra medlemmar tips och råd? Hör av dig till vår redaktion på: ta@netdoktor.se

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Rolf Larsson 2018-12-7 19:05 (6 år sen)

  Väldigt bra. Liknande berättelser finns på Kostdoktorns blogg med matsedlar och framgångshistorier. Jason Fung har många intressanta inlägg.

 • Avatar Tidigare användare 2018-10-22 21:35 (6 år sen)

  Ät, varierande kost sluta när du är nästan mätt
  Lyssna till din hjärna.

 • Avatar Tidigare användare 2018-10-22 21:56 (6 år sen)

  En klok läkare sade till mig;Vill du väga 80 kg
  Så ät för :80,kg Vill Du väga 100 kg Så kan Du fortsätta som du gör nu!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.