Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Varför får jag inte remicade igen?

Hej!jag är 26-årig tjej, jag och min man tänkte förra våren planera och skaffa barn så jag slutade med remicade, höll uppe ett år nästan sen åkade inte jag eller min kropp mer, ville börja med remicade ingen men fick inte, varför får man inte det??? har nu enbrel, och det funkar inte så bra som remicade, kan jag aldrig ta remicade igen, jag mådde så bra av det???tack på förhand

Svar:

Tack för frågan.

Jag vet egentligen för lite om din sjukhistoria för att kunna svara på frågan.

Rent allmänt så har det funnits en oro för att risken för allergiska reaktioner kan öka om man gör långa uppehåll mellan Remicadebehandlingar. Vid behandling med Remicade mot Crohns sjukdom har man noterat fler allergiska reaktioner än vid behandling av ledgångsreumatism och det har bedömts bero på att man där behandlat vid svåra skov med uppehåll emellan.

Risken för allergi är dock inte så stor så om det nu är så att Enbrel har mindre god effekt på dig så tycker jag att du skall tala med din doktor om att få pröva Remicade igen. Om din doktor inte tycker det är lämpligt så du få en förklaring som gäller just dig.

Med vänlig hälsning Esbjörn Larsson, överläkare, reumatolog.

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons