Så ska regeringen få ett patientperspektiv på aktuella frågor 

Regeringen kommer inrätta ett patientråd så att socialministern och regeringen ska kunna träffa patientföreträdare regelbundet. "Det här innebär en direkt kanal till regeringen", säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.  


Publicerad den: 2018-04-30
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

– Vi behöver bygga organisation och arbetssätt inom vården mer utifrån ett patientperspektiv. Jag träffar regelbundet olika slags patientorganisationer, men var och en för sig och inte samlat. Det här innebär en direkt kanal till regeringen, säger socialminister Annika Strandhäll, i ett pressmeddelande. 

– Sedan jag blev minister med ansvar för sjukvården i somras har jag saknat forum för att diskutera långsiktiga sjukvårdsfrågor med patientföreträdare, säger Annika Strandhäll. 

HAR DU KOLL PÅ PATIENTLAGEN? Lär dig mer om dina rättigheter här!

Ännu oklart vilka som ska företrädas

I juni kommer socialministern därför bjuda in "en bredare krets organisationer" till ett möte för att diskutera hur rådet ska organiseras och vilka som ska företrädas i det.  

Annons
Annons

Exempel på liknande råd som redan existerar är pensionärsrådet och en funktionshindersdelegationen. Det nya rådet kommer att fokusera på hälso- och sjukvården. 

DELTA I ENKÄTUNDERSÖKNING: Har du fått vård enligt patientlagen?

    Källor

  • Regeringen - http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/04/regeringen-inrattar-ett-patientrad-for-halso--och-sjukvarden/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu