Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Amning bra för MS-sjuka kvinnor

Annons

En ny studie visar att amning kan minska risken för nytt skov hos MS-sjuka kvinnor. De kvinnor som lider av MS och som har barn, minskar sina risker för återfall i sjukdomen om de endast ger sina barn bröstmjölk under de två första månaderna. Enligt studien, som har publicerats i tidskriften Archives of Neurology, är det endast bland mammor som enbart givit sina barn mat med amning, utan andra kosttillägg, som den gynnsamma effekten har observerats.

Totalt har 32 gravida kvinnor med multipel skleros, MS, studerats tillsammans med 29 gravida friska kvinnor i samma ålder. Och det resultatet tyder på är att kvinnor med MS bör uppmuntras att amma åtminstone de två första månaderna efter förlossningen istället för att återuppta medicineringen. Forskarna bakom studien påpekar dock att en större studie behövs, och än så länge är det oklart varför amningen tycks ha en välgörande effekt för personer med autoimmuna sjukdomar som MS.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.