Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Forum | Prostata

Forum Prostata – för dig med prostatabesvär

Lever du själv med besvär från prostatan? Eller är du närstående till någon som gör det? Då kan Forum Prostata, som finns på Netdoktor Aktiv patient, vara något för dig. I forumet kan du anonymt dela med dig av dina erfarenheter och ställa frågor till andra som har liknande besvär.


Publicerad den: 2023-05-10
Författare: Redaktionen, Netdoktor.se

Exempel på prostatabesvär är förstorad prostata eller kronisk prostatit (kallas också för kroniskt bäckenbottensmärtsyndrom). I forumet kan även du som lever med prostatacancer delta. 

   Till Forum Prostata  

Det är inte ovanligt att man känner sig ensam

– Igenkänning och stöd från andra som genomgår liknande besvär är viktigt när man drabbats av en diagnos. Det kan vara skönt skriva av sig eller  ställa frågor till andra som har liknande erfarenheter, säger Andréa Dahlman, legitimerad sjuksköterska och forumledare i Aktiv patient.  

Andréa Dahlman är legitimerad sjuksköterska och barnmorska sedan 24 år. Idag arbetar hon på Bonnier Healthcare som projektledare och forumledare för sajten Netdoktor Aktiv Patient, där Forum Hjärntrötthet ingår.  

– I forumet kan personer som har egna besvär vara med, men också närstående som också behöver lufta sina tankar, säger hon. 

Det här är Aktiv patient

Aktiv patient är en del av Netdoktor.se där personer som lever med kroniska sjukdomar och problem har möjlighet att öka sin kunskap om behandlingar och vårdens skyldigheter. Att bli medlem i Netdoktor Aktiv patienten är helt kostnadsfritt och man loggar enkelt in med sitt BankID. 

Förutom forum prostata finns även forum om kvinnlig gynhälsa, hjärntrötthet, diabetes, psoriasis, bröstcancer, atopiskt eksem och multipelt skleros. I Aktiv patient hittar du även Journalhjälpen, som är en tjänst som finns till för dig som vill få en förklaring på begrepp och ord som står skrivna i din journal.

– Målet med Aktiv patient är att stärka den enskilda patienten genom att bygga upp  självförtroende och kunskap om den egna sjukdomen. Vi vill också att det ska vara en plats där man anonymt kan skriva och ställa frågor till andra i liknande situation, säger Andréa Dahlman. 

   Till Forum Prostata  


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons