Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Minskad sexlust och erektionsproblem kan vara tecken på testosteronbrist

Har du minskad sexlust, svårt att få stånd eller svårigheter att behålla erektionen? Då skulle det kunna vara tecken på testosteronbrist, hypogonadism. Andra symtom på testosteronbrist kan vara minskad muskelmassa, svårigheter med att skaffa barn och att man känner sig orkeslös eller nedstämd. Här kan du lära dig mer!


Publicerad den: 2020-05-12

Impotens, nedstämdhet, depression, minskad eller ingen sexlust kan vara symtom på testosteronbrist

Just nu har du chansen att gå en kort online-utbildning om testosteronbrist, så kallad hypogonadism. Utbildningen är gratis och tar cirka tio minuter att genomföra. 

Hjälp till och öka kunskapen om testosteronbrist

Efter utbildningen kan du delta i en enkätundersökning och svara på frågor om hur du upplever din testosteronbrist och hur den påverkar din vardag, samt hur du upplever vården och den behandling du fått.

Dina svar hjälper oss att få ny kunskap om hur det är att leva med testosteronbrist. Svaren i enkäten och utbildningen är helt anonyma. 

Gå till utbildningen och enkätundersökningen!

 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Spladang 2023-05-22 20:11 (14 månader sen)

  Svar till Rolf. Du valde tydligen att operera bort prostatan, då spelar det ju ingen
  roll om sädesledaren finns kvar för sperman tillverkas inne i prostatan. Att ingen sperma kommer vid orgasm tyder på att man tog bort prostatan, men detta ingrepp är inte heller någon garanti att eventuell cancer inte kommer tillbaks. Operera bort prostatan resulterar ofta i urinläckage som jag slapp.

 • Avatar Spladang 2020-09-20 04:06 (4 år sen)

  För 35 år sedan fick jag prostatacancer med allt vad det innebar. Mitt sexliv stendog. Ingen berättade för mig att jag kunde få sprutor med testosteron för att få tillbaks sexlusten. Jag blev i alla fall av med cancern för inga bakslag på 35 år, tyder nog på detta.

 • Avatar Rolf 2020-08-28 08:09 (4 år sen)

  Intressant. Får erektion men aldrig utlösning, eller den känslan före utlösngen. Orgasm. Sädesledare kapade vid prostataoperationer.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.