Forum Manlig hälsa


Konstiga pungvärk

Jag har nu i en månad cirka haft underliga värk i pungen. Jag har varit inne på akuten, lämnat urin och blodprov samt att en läkare känt på mina testiklar, dom konsteterade att jag är 'frisk'.
 
Men värken kvarstår. Det är milda värk som kan hålla sig på vänster testikel och ljumske, för att nån timma senare övergå till höger sida, och vänster sida blir helt smärtfritt. Dom gångerna jag är ute och går så blir min högra pung väldigt öm också. Det händer aldrig när jag är hemma o tar det lugnt, utan den blir alltid öm när jag är ute och har gått i cirka 20 minuter eller mer. 
Som sagt, värken "rör" på sig väldigt mycket, vänster, höger..ibland till buken.
 
Rädd som man är så misstänker man testikelcancer, men borde inte läkarna upptäckt det? Å andra sidan tycker jag att jag inte blir noggrant undersökt.
Tacksam för svar.

Antingen är vården i Sverige urusel eller så lider jag av ett spöksjukdom. Var inne på akuten, ingenting hittades, två veckor senare, alltså idag, går jag och gör ultraljud och dom konstatera att min pung är 100% frisk. VART kommer smärtorna ifrån? Varför blir mina testiklar, framför allt den högra, ÖM varje gång jag går eller spelar fotboll? Måste man spendera över 4000kr och testa runt bland olika sjukhus för att få ett svar eller vad är det frågan om? Jag får inga svullnader, ena testikeln har inte blivit större, fått bekräftat även idag att jag inte har cancer eller problem bed bitestikeln......VAD händer med mig? 


http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Smartor-i-pungen-hos-pojkar/?ar=True
Hoppas du finner ett svar här. annars ska du kräva att bli remmitterad till en urolog. Titta där du bor om det finns en privat urolog ansluten till FK. Hoppas det löser sig!


Du kanske har åderbråck(varicole) i pungen. Jag själv personligt har det och jag kan få ont när jag rör på sig ibland. Orsaken kan vara kanske att då blir det mer blodtillförsel till pungen. Orsaken varför man har pågrund är typ för att trådarna som tillför blod till och från pungen fungerar dåligt. Hoppas det löser sig men det är inte ovanligt att läkarna inte har koll på pungrelaterande problem. Har läst mycket om det på internät men även har själv personen fått samma bemötande av en del läkare.


Det kan vara något annat än åderbråck som du har men åderbråck i pungen är inte ovanligt hos män. Jag läste någonstans att man tror att 15-20 procent av männen har det. Om det nu skulle vara åderbråck kommer man dock troligen inte åtgärda något har jag läst och hört eftersom åderbråck är enligt en del läkare ofarligt, dock har jag läst på internät att åderbråck i pungen kan ge lägre testeronvärden.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons