Forum Manlig hälsa


Forumtråd: Bitestikelinflammation!

Är det standard att man ger antibiotika för bitestikelinflammation? Har nämligen åkt på en inflammation nu igen, första gången för ca 4 år sen. Läkaren tog snabbsänka och tittade tempen, klämde lite och sa att jag var inflammerad i bitestikeln sen skickade hem mig utan att skriva ut något. Första gången klämde man bara på testiklarna och konstaterade att det var bitestikelinflammation, skrev ut doxyferm i 2 veckor sedan skickade hem mig, med en remiss för ultraljud.

Denna gång sa den ny läkaren att eftersom snabbsänkan inte visade något och för att jag inte hade feber, så var inte inflammationen bakteriell och därmed kunde jag gå hem och äta alvedon och diklofenak. Då är min fråga måste man ha feber eller ett utslag på snabbsänkan för att det skall vara bakteriellt? Första gången har jag inget minne av att jag hade feber och man tog heller inte någon sänka, men nog hjälpte antibiotikan ganska bra efter några dagar.
Det är exakt samma typ av smärta denna gången och jag kliar mig lite i huvudet till varför man bara ska knapra smärtstillande...

Så åter igen, kan snabbsänkan vara negativ samt att man inte har någon feber trots en bakteriell infektion i bitestikeln?

Nu var det ju ett tag sedan du skrev detta men, hur mår du idag?
Jag fick själv bitestikelinflammation i början av året och fick antibiotika för detta efter en klämundersökning och blod och urinprov. Proven visade ingenting, men i mitt fall fick jag utskrivna tabletter.

Det beror på vem man träffar helt enkelt.


Jag har haft samma som dig. Yes det ger antibiotika ja! Jag hade detta i 3-4 dagar innan jag sökte hjälp! och jag kan lova dig att det var en smärta som jag aldrig hart upplevt.. men efteråt så blev det bra med en kur.. har haft en annan vän som har fått ätit det i över 1 år. och efter det blev han bra! Ingenting och vara rädd för..

Om du upplever samma smärta.. kan det inte sitta i huvudet då?
För man kan bli hypokondriker så som jag är, jag tror det värsta innan jag ens vet det! Och då ska du veta mina problem! dom är överlistade.. och 1177 200 gånger på minst 2-3 månader och en 30-40 besök till akut/vc!


Antibiotika i ett år?!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons