Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Växande alkoholproblem bland äldre kvinnor

Annons

Pensionerade kvinnor dricker allt mer, visar nya siffror från Socialstyrelsen. Jämfört med för tio år sedan är det nu dubbelt så många kvinnliga pensionärer som vårdas på sjukhus för alkoholförgiftning. För tio år sedan var det drygt 200 kvinnor över 65 år som vårdades på sjukhus för alkoholförgiftning, medan&nbspmotsvarande siffra idag är&nbsp400.

Sven Andr&eacuteasson, alkoholläkare på Folkhälsoinstitutet menar att kvinnors drickande inte får samma uppmärksamhet och resurser som mäns supande. Och problemen som kan uppstå för de äldre kvinnorna kan bli både svåra och många.
– Det blir strul med mediciner, man behöver mer stöd från hemhjälp och så vidare, säger Andr&eacuteasson till Ekot.

Annons
Annons

Han menar att en av de bakomliggande faktorer till den dystra utvecklingen är högre inkomster bland nyblivna pensionärer och att nya pensionärer tar med sig ett intensivare drickande in i pensionärsåldern.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.