Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Bättre med intervallträning vid diabetes typ 2

Promenader med varierad takt är bättre än promenad i jämn takt för personer med diabetes typ 2 intervallträning påverkar och förbättrar insulinets påverkan på musklerna.
Annons

En ny studie jämförde effekten av olika former av promenader. Intervallträning innebär att tempot varieras under promenaden. En grupp av försökspersoner fick gå i jämn promenadtakt och en annan grupp gick i treminutersintervaller där snabb takt växlades med lugnare takt. Personerna fick träna i fyra månader, en timma om dagen, fem dagar i veckan.

Trots att de två träningsformerna innebar samma totala energiåtgång var det stora skillnader i vilken effekt träningen fick på blodsockret, skriver Sveriges Radio.

Effekten av att öka farten förklaras av att träningen påverkar och förbättrar insulinets påverkan på musklerna och gör att musklerna blir bättre på att ta upp och utnyttja sockret i blodet.

Annons
Annons

Hur tränar du? Kommentera artikeln direkt här nedan.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-08-6 13:31 (10 år sen)

    Man ökar ju och lägger förbränningen och ämnesomsättningen på en högre nivå med ett intervall, men då borde man ju kanske utföra hela träningen på den högre nivån.
    Det vore kanske något som man borde provat samtidigt.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.