Charkvaror och tonfisk kan öka risken för bröstcancer
Nyhet | Cancer

Charkvaror och tonfisk kan öka risken för bröstcancer

En ny studie visar att kvinnor som äter mycket rött kött och charkvaror har en ökad risk för att drabbas av bröstcancer. Den nya studien visar också att kvinnor som ofta äter tonfisk löper en högre risk att få bröstcancer.

erika-sjoo
Publicerad den: 2016-03-07
Författare: Erika Sjöö, Redaktör

Annons

I den nya studien, som publicerats i tidskriften Cancer Causes & Control, har forskarna följt cirka 8 000 kvinnor ur studien Breast Cancer Health Disparities Study. Samtliga deltagares intag av charkprodukter, rött kött och fisk registrerades så även insjuknandet i cancer.

Rött kött och tonfisk ökar risken för bröstcancer

Resultatet visar att de latinamerikanska deltagarna som åt mest rött kött och charkvaror hade 42 procent ökad risk att få bröstcancer jämfört med de kvinnor som åt mindre. Forskarna kunde också se att bland kvinnor med annat ursprung som åt mest tonfisk ökade risken att få bröstcancer med 25 procent jämfört med de som åt minst. Det skriver Läkare för framtiden på sin hemsida.

Vill du få mer detaljerad information om studien? Abstract till studien hittar du här

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons