Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Stress och sömnsvårigheter gör sjuksköterskor överviktiga


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-02-02

Annons

En majoritet av alla sjuksköterskor i USA är kraftigt överviktiga. Stress, dåliga sömnvanor och oregelbundna arbetstider anges vara orsaken. Det visar en ny studie från USA, skriver Dagens Medicin.

– Vårdpersonal ger ofta råd och vård till patienter om saker som de inte har full kontroll över i sina egna liv. All vårdpersonal har inte bra matvanor eller undviker att använda tobak, men vi måste ge dem möjligheter och kunskaper att göra hälsosamma val för sig själva, säger David Katz, läkare och chef vid Yale University Prevention Centre.

Annons
Annons

För att få bukt på problemet föreslår studiens författare Kihye Han att vårdpersonal bland annat ska få utbildning för goda sömnvanor, bättre strategier för schemaläggning av arbetstider och att hälsosam mat ska vara lättillgängligt för vårdpersonalen.&nbsp&nbsp

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.