Forum Träning och motion


tråd för oss som vill gå ner i vikt/bli hälsosamma

Får man ha en sån här? I så fall. vad är erat mål och hur ska ni nå det? Jag försöker röra på mig varje dag, ta promenader och äta mera frukt. Men det går trögt, har ingen ork till förändring men vill verkligen. Vore lättare om man vore flera.

Ja är med :)


Mer frukt ger ännu mer promenader:) Läs dessa två som jag vet fungerar jättebra. Man tänker till före:-) http://www.dalanyheter.se/index.php/insaendare/25898-ett-sista-nyarsloefte http://www.dalanyheter.se/index.php/insaendare/25851-ett-lite-annorlunda-nyarsloefte Det handlar om att koppla isär de två begreppen "ät mindre" och "rör dig mer". Fokusera för viktens skull bara på "ät mindre" och låta det andra vara något man gärna gör varje dag eller vissa tider inte alls. Tanken är att man ska ha normalvikt helt utan motion, dvs om man råkar bli sjuk eller hamna i rullstol. Först då kommer man lyckas långsiktigt. Det är också därför man bara fokuserar på det man äter och främst det man inte äter. Veckomatsedlar och sånt ger ingen övervikt. Det är det som inte står på dessa, dvs de man inte planerat att äta som brukar ställa till det. Hoppas detta ger något. För mig funkar detta superbra tillsammans med lågkolhydratkost. Mvh Wille


tack! uppskattar svaret, det var bra Zelda11, hur ser dina mål ut? =)


så tråkigt att det här forumet är så oaktivt :(


Lisa Svanså tråkigt att det här forumet är så oaktivt :( jag skulle gärna vara på den här tråden och hjälpa till att stötta varandra.Hur gör du för att försöka bli av med några kilo? Jag cyklar på motioncykel, promenader, crosstrainer, allt jag tycker är kul.Ska vi gå samman och hjälpas åt ,stötta och peppa varandra?


Hej hej Jag har precis hittat hit. Verkar dock vara lite dålig akltivitet. :( jag hade gärna varit med i denna tråden om den blir lite aktiv. Har försökt länge att gå ner i vikt men kör huvudet i väggen varje gång, så lite peptalk o erfarenhetsutbyte hade varit skoj :)


Hej, synd på svag aktivitet trots attdet är ett så stort ämne. Jag kan tillföra ett bra tips som många tackat mig för. Trött, händer inget, är väldigt vanligt trots ihärdiga försök. Mycket ny forskning handlar idag om bakteriefloran nere i grovtarmen. Inte i magen alltså som all reklam handlar om. Det är tydligt visat att de som provat allt men ändå misslyckas har kraftig obalans nere i mikrofloran. Det är otroligt lätt i vår moderna tid, med allt sött, stress, läkemedel, steril mat,antibiotika m.m. lägger på sig en flora som avger skadliga ämnen. Dessa kan t.o.m. inlagra näringen som vitt fett istället för att omvandla till energi. Men det är lätt av avgifta och återställa en god mikroflora, med rätt näring till mjölksyrestammarna som får en kraftig tillväxt och efterhand tränger ut de skadliga. Samtidigt tar man bort sug efter sött, får mättnadskänsla, har man irriterade tarmväggar som vid IBS och liknande, ges dessa skydd av en barriär ett nytt slemskikt som lägger sig genom magen o hela tramen. Drar också ut ev. gamla jäsande matrester ur tarmfickor, som annars göder de skadliga bakterierna. Helt naturlig produkt, koncentrat av jordärtskockor + blåstång med jod o krom, som är viktiga för att återställa en normal näringsomsättning / upptag. Googla på Topinulin aktiv, det finns mycket skrivet om den. Den är också förklarad i en bra hälsoblogg: http://metrobloggen.se/farmakologensblogg/ rulla ned till artikel 193, där finns många andra goda råd för kolesterol med mera. Topinulin aktiv, de flesta tappar 1-1,5 kg i veckan vilket är en perfekt takt för resten av kroppen. Jag tittar in här lite av o till om någon har frågor.


Grönt te är bra om man vill gå ned i vikt :-)


Hejsan Jag är nykommling här. Kul om man är flera som kan peppa varandra, kanske vi får motivation också


Lisa Skulle vara kul att hjälpas åt


Jag är på om ni är det!!!
Drar runt ca 15 kg för mycket och har nu börjat göra en förändring. Äter lite blandat VLCD och LCHF... inte optimalt jag vet det, men har lite svårt för att bestämma mig. Hur gör ni?
Tränar gym 3 ggr/v. Dock utan vikter pga kronisk smärta i lederna som jag medicinerar för. Tror och hoppas att även det blir bättre med en sundare mathållning och regelbunden träning. Cirkulation kan göra underverk!
Ser fram emot att både ge och få pepp och tips och uppmuntran på vår väg till ett hälsosammare liv!!!
 


Jag har en BMI på 28,5 och behöver gå ner i vikt.
Jag simmar en halv timme + har vattergymnastik en halv timme tisdagar och torsdager. Jag går ut med hunden 3 - 4 km på morgonen och på kvällen värje dag.
Jag tycker inte jag äter så mycket, men det måste jag ju göra eftersom jag inte går ner ett gram.
ser fram emot att få råd och tips 
 


Hej Elbi.jon
Om du inte har gjort det förut, så testa att föra en 100% ärlig matdagbok! Då ser du svart på vitt precis vad du äter och efter det kan du sen göra förändringar. Det handlar ju till syvende och sist alltid om energi in/engergi ut. Vill man minska måste man ha ett energiunderskott.
Önskar att jag oxå kunde gå på vattengympa, men vårt badhus är under renovering. Och det står väl skrivet i stjärnorna om/när det blir klart... Blev nån överklagan på upphandlingen och då drar det ut på tiden.
Jag ska till gymmet i morron bitti igen. Brukar vara där kvart över sju ungefär. Då är det bara jag och en massa pigga pensionärer där. Gör jag det inte på morgonen blir det som inte av... O det blir ett ganska hårt pass, har ätit på tok för mycket mat den här helgen. Men gott var det och jag har njutit varje tugga!! :)
Ny vecka, nya friska tag!
 


Jag har gått ner 10.4 kilo på 1 år genom att utesluta potatis pasta,och snabba kolhydrater. Äter grönsaker dóck inte med K-vitamin då jag äter blodförtunnande,och protein som fisk kött skaldjur fågel utan sås.Har dock pga oförmåga att gå gått upp ett par kilo men ger inte upp.
Äter havregryndgröt med några russin på morgonen, middag med grönsaker och protein i någon form och afil på kvällen med 1½ dl mysli och några sötmandlar. Hoppas jag kan fortsätta gå ner i vikt

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons