Forum Träning och motion


Räkna kalorier

Hej! Jag blir tokig av att kaloriräknaren inte finns på denna sida. Den var så himla bra! Hjälpte mig jättemycket i min viktnedgång (18 kilo! Yeay!). Jag vet fortfarande ungefär hur mycket kalorier det är i allt jag äter, men på sistone har jag börjat fuska och jag vill bli lite striktare igen. Någon som vet någon annan sida som man kan föra in måltider och räkna kalorier med?

Ja, www.matdagboken.se


Kaloriräkning på gott och ont. Det finns två skolor. En modell som säger att du måste äta mindre än vad du gör dig av med. Hit hör viktväktarna och alla bantningsprofessorer och dietister. Man koncentrerar sig på det vi stoppar i oss. Man ska ofta äta lite och fettsnålt och med flera mellanmål för att hålla blodsockret uppe. En modell som koncentrerar sig på förbränningen. Man räknar inga kalorier utan äter när kroppen vill ha mat. Man ger kroppen en sådan kost att förbränningen ökar, vilket gör att man kan både känna sig nöjd och mätt och ha en hög fettförbränning. Hit hör sådana som Sten-Sture Skaldeman (ät dig ner i vikt), kostdoktorn och Annika Dahlqvist. Jag har nått mitt varaktiga resultat med den senare, efter otaliga försök med den första, som ett tips. Den här är lite kul.. Det är inte bra att räkna kalorier. De människor som gör det är för det mesta feta-)


Jag vet inte om jag kan hålla med om att det är KUL att "kaloriräknare är feta" själv är jag en sån och har fått till -23 kilo. Det gäller ju att hitta balans mellan kost och motion, få en stark och frisk kropp där viktnedgång är bonus. Träffade, i mitt yrke som kostrådgivare, en man som var en icke-kaloriräknare. Han var som en pommes frites, smal men skitfet (innuti sig) Nu mår han bra! )


Försök att så långt det går utgå från vad du redan vet om tillräckliga portioner, bra matvaror etc så slipper du räkna kalorier. Det är lätt att fastna i det och bli fixerad är min erfarenhet.


allevo.nu


www.kalorier.nu


Hej, Frågor om Matlådan besvaras i följande tråd: http://www.netdoktor.se/?_PageId=104867 Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons