Forum Träning och motion


Ont i båda benen

Hej! Efter ett långt uppehåll med träningen, så tyckte jag förra veckan att det var dags att komma igång igen. Skönt tänkte jag, men ack så fel jag hade.
Vid det första träningspasset sprang jag cirka två km på löpbandet och gjorde därefter lite styrkeövningar, allt kändes bra både under och efter passet.
Men i förgår så tränade jag det andra passet, återigen ställde jag mig på löpbandet och sprang cirka 4 km (därav en del högintensiva intervaller). Allt kändes bra under och efter passet, men idag vaknade jag av att jag hade väldigt ont högt upp i båda benen. Svårt att förklara exakt var, men det är på samma ställen i båda benen. Sökt lite på kroppens muskulatur, och skulle nästan våga säga att smärtan sitter vid höftböjarmuskeln (vilket jag aldrig hört talas om förr)..
Det gör nu ont så fort jag reser mig upp och börjar gå. Det stramar även och gör ont när jag verkligen sträcker ut musklerna och böjer bak ryggen. Till en början trodde jag att det var träningsverk, men tyvärr tror jag inte att det handlar om det längre.
Kan tillägga att det inte gör ont när jag springer långsamt (endast provat en kort stund för att se).
Är det någon som har någon som helst aning om vad detta kan bero på? Tänker ju att det inte är någon bristning eftersom att det känns likadant i båda benen (precis under höftbenen).
Kan Det kanske handla om en överansträngningar eller något liknande?
Så himla tråkigt då jag vart så taggad på att verkligen börja träna på allvar igen!
Tacksam för alla svar.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons