Forum Träning och motion


Hjälp mig !!!

Hej ! Jag är en tjej på 18 år, när jag var yngre så led jag i stort sett av fetma, men jag och min mamma gick på viktväktarna ovh jag lyckades faktiskt att gå ner i vikt och blev helt platt, till och med min skolsyster ringde hem och frågade om jag mådde bra eftersom att jag hade gått ner så mycket på så kort tid, men DUM som jag var så tog jag det för givet, att äntligen få vara smal och nu har jag gått upp i vikt igen, jag är inte tjock, men är lite mullig, och trivs inte alls med det, jag har prövat alla möjliga dieter och träningar, men ingenting som jag gillar, och det får mig bara att ge upp och börja slarva igen, inte bra !! .. jag vill så gärna gå ner i vikt, men jag gillar inte alls att träna, jo, simma är rätt roligt, men är det verkligen bra träning?? ... Någon här som kan ge mig några bra råd som jag kan göra, så att jag kan vara i stort sätt PLATT till sommaren? snälla, jag behöver råd !!

Hej, jag läste ditt lilla rop på hjälp. Vill du bli PLATT till sommaren??? Varför det? Nu är det faktiskt inte mode alls. Tvärtom. Verkar det som på all reklamen. Jag är ingen specialist och inte mullig, men magen kan svälla upp då jag äter. Säkert någon allergi. Men jag tänkte så här: Tyck om dig själv, jättemycket. Skaffa goda pålitliga vänner som du kan prata med om allt. Ta en liten tallrik när du skall äta. Jag äter alltid ur en assiett numera. Det räcker precis för mig. På morgonen tar jag kaffe och mjölk eller grädde, men inga mackor utan en till flera frukter. Ex.v goda äpplen, päron, bananer eller en morot och salladsblad. Jag har vant mig vid det (pga trög mage o förstoppn) och känner mig inte hungrig på ett tag. Dricker mycket vatten som fått stå från kvällen innan. Långpromenader har blivit en daglig vana, oftast ensam. Då går jag i egen takt och upptäcker den fina naturen. Om du har husdjur, hund.... så är det ju perfekt. Tänk inte alls på vikten, tänk på att du får vara frisk och ta några av mina enkla billiga råd. Kram ingegerd (irene)


Hej irene Är det så? det visste jag inte, men hur som helst så trivs inte jag med hur jag ser ut, så får göra något åt det Jag har en hund, bor ute på landet så det är perfekt ju- Tack för dina råd ! :)


Jag kan rekomendera en kul träning som faktiskt är träning fast att man har sjuk roligt samtidigt och det är att dansa =). Jag går på Friskis och svettis danspass en gång i veckan och jag njuter från passet början till slut. Roligare träningsform får man nog leta efter :-D


Hej lillan-lee ! Haha, det låter roligt, men jag är den typen av person som hatar att börja på nya saker själv, känns så pinsamt, även om man vet att man lär ju känna folk där, jag är en mes :P Men jag har faktiskt funderat på att börja på friskis och svettis, simma och vattengympa.. men får se hur de blir :/ måste ju börja någonstans om jag ska ha mn drömkropp till sommaren :)


När man bantar med vissa dieter utsätter man kroppen för svält. Ofta gör detta att man bryter ner muskelmassa. Det är musklerna som är våra fettförbrännare och om man upprepat bantar med svältmetoder så kommer man ha sämre förutsättningar varje gång och man blir en jojo-bantare. Mitt förslag till dig är att satsa på riktig mat. Du ska absolut inte vara rädd för att äta mycket naturligt fett. Det kommer bara göra att du slipper känna det här hemska suget efter att småäta. Håll kolhydraterna, dvs sockerkedjorna lågt. Då slipper du insulinpåslag vilket stoppar fettförbränningen och istället lagrar överskotts-sockret i blodet som fett. Man kanske inte behöver bli en äkta LCHF:are som jag men det är bra att ha koll på hur det fungerar. www.kostdoktorn.se skriver allt om Low Carb High Fat, som funkar jätterbra för dom flesta.


Hej willeJ ! Tack för svaret, det gav mycket ! Jag önskar att jag också hade så mycket koll som du, men man lär sig väl. Jag ska in och kolla på den sidan :) tack än en gång


Ett bra tips är att köra lite typ av kickboxning hemma. Du behöver igen boxningsäck eller så. Man kör slag och olika sparkar. Facktist kul, och man får ut sina aggresioner. Jag har en bok som heter kicka fett. Som handlar just om kickboxning och att förbränna fett med hjälp av den typen av träning. och man tar ut sig rejält på 20 minuter. :)


hej malin tack för ditt råd, det kan man ju också pröva på :D


Kolla www.matdagboken.se där kan du få hjälp.


hej örnie det ska jag göra, tack så mycket


Du har lyckats banta trots att detta ger en form av stress. Stressen höjer blodsockret. För att göra lång historia kort, insulinresistens. Kan det finnas någon form av matmissbruk inblandat, med tanke på att du faktiskt lyckats gå ner i vikt. Unga människor stressar alldeles för mycket, vilket ger ovanligt dålig hälsa. Stressens effekter kan man inte träna bort. Vikaren


hej vikaren Tack för ditt svar, det är bra att veta. får försöka stressa ner lite då, finns mycket som måste göras ju :/ hehe

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons