Forum Träning och motion


Äter och lever rätt, ändå viktproblem.

Hej.
Hej jag har alltid vägt 70 kilo och levt som experterna vill. Varken röker eller dricker, dansat flera gånger i veckan, numera bara långa promenader. Jag äter äpplen och mandariner varje dag, jag äter också två påsar nötter varje dag Hasselnötter och Sötmandel. Jag äter ugnstekt lax minst en gång i veckan. Rårivna morötter och klyftade tomater. Inget socker och salt. På mornarna en mugg kaffe med mjölk och hårt bröd med räkost. Sedan pensioneringen hoppar jag över lunchen och har mått bra av det.
Efter hjärtklaffsbyte och ett års helvete med olika stafylokocker och olika antibiotikakurer blev jag äntligen frisk och tarm o mage kom tillbaks till normalläge. Jag utreddes för laktos, gluten och sköldkörtelproblem som alla visade normalvärden.
Hela kroppen ser slank och fungerar som innan hjärtklaffsbytet, men magen ser ut som en fotboll och jag väger omkring 90 kilo. Ständiga diareer, halsbränna av nötterna  och jag anklagar nötterna och frukten för problemen.
 
Vad göra för att gå ner i vikt. Jag är idag 74 år.
Tack
Kalle

Hejsan på dig Kalle jag är inte själv så gammal men har haft mycket magproblem genom mina 16 år. För det första kanske du äter för lite? Nötter i sig är väldig "feta" och innehåller mycket fett som inte bör intas för ofta. Testa att lägga nötterna på hyllan ett tag och ät bara till helgen tex lördag :) jag skulle säga att du har sköldkörtel problem men om läkarnq säger att det inte finns så finns det inte. Jag lider av en mag&tarmsjukdom som heter IBS sök lite på google så kanske du känner igen dig kanske inte så jätte mycket till svar men sök upp IBS det kan hjälpa. Annars övriga frågor mår du illa har du ont i magen? Vad säger läkarna utöver hjärtat?


Ta bort all gluten och sen mjölkprotein o soja... Ta ett steg i taget och ge det tid!

Se:
gluten-celiaki.blogspot.se

Kan lova en lyckligare mage och kropp!
Lycka till!


Tack Blomfröt och Eva321.
Som jag skrev har jag testats för laktose, gluten och köldskörtelproblem men alla tester var bra.
Mjölkmängden varje dag äre en ytterst liten skvätt i kaffet. Röd vanlig mjölk och i räkosten finns lite mjölk. Stekmargarin använder jag bara glutenfritt. Soja har jag aldrig använt.
Nej Blomfröt, jag mår inte illa eller har ont i magen.


Okej jag tycker du skall söka lite om IBS 


Likväl,tester eller ej, prova om du vill bli frisk är mitt råd! Sött att vinna o inget att förlora :)
Youtube:
Matrevolutionen -- Ät dig frisk med riktig mat
AvDiet Doctor


Allt att vinna ska det stå :)


hej du vet det finns olika sköldkörtelsjukdomar!Finns de som ej syns på vanliga blodprov. Vävnads/Cellnivå, subklinisk. be dem prova detta, så du kan utesluta detta. Jag gick upp från 60 till 100 kg, hemskt. Lycka till.


Hej Kalle. 
Kan du dra ner på nötterna? Även om det är nyttigt fett, innehåller två påsar en hel del kalorier. Räkost är väl inte heller jättesunt. 
Försök klämma i dig riktig lunch så behöver du inte kompensera energibortfallet med frukt och nötter. Bättre äta mindre på kvällen om man vill tappa i vikt, är åtminstone min erfarenhet. 
Med vänlig hälsning
S


Sophis. Jag försöker att använda sunt förnuft, så långt det går. Jag har laborerat med jättepromenader varje dag, utan varken vätska eller mat och nu verkar det som att jag går ner i vikt.
Jag lider inte av att inte äta lunch, jag är absolut inte hungrig vid 10-11-12 tiden Inte alls.
En sak som jag levt efter i hela mitt liv, är att kroppen måste få "Sukta" efter mat. Det som gör folk tjocka är att man äter samtidigt som tidigare matintag inte är färdigprosessad, utan man fyller på med mer mat, det är det som blir överflödskilon.
Om jag skulle äta en rejäl lunch och sedan 5-6 timmar senare äta en middag, då går jag säkert upp i vikt.
Den lilla mängd räkost jag äter på hårt bröd kan inte ha någon betydelse. Jag anklagar de 5-7 äpplen jag äter varje dag som förmodligen är rena sockerbomben. Nötterna har jag helt slutat med, tills jag ser att det ger resultat.
Nu skall jag ta en jättepromenad. Från Kungsholmen - Västerbron- Liljeholmsbron-Marievik- följa stranden till Skanstullsbron-vidare till Danvikstull och hem igen via Gamla stan. Utan vattenflaska och sånt som gör en tjock. Mat. Tar 2-1/2 till 3 timmar.
Det konstiga är att till middagen  är jag inte ett dugg törstig ,men dricker ett glas kallt vatten, trots lång promenad i stehet sol.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons