Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

”Bryr inte du dig om din hälsa, gör ingen annan heller det!”

Visst kan det vara svårt att komma igång med träningen ibland? Motivationen är inte alltid på topp, särskilt om man har satt upp ett, två eller tre mål som ska uppnås. Blossom Tainton – motivationscoach, inspiratör och hälsoguru ger svar på tal!

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-02-10

Annons

Hon är varken blyg eller rädd för vad hon säger.

– Bryr inte du dig om din hälsa, gör ingen annan heller det!

Och visst ligger det något i det Blossom säger? 
Bortskämda, taskig attityd och noll disciplin är svaret på frågan om varför hon tror att en tredjedel av befolkningen inte är fysiskt aktiva i den grad vi bör vara det, det vill säga minst 30 minuter per dag.

Annons
Annons

–Sluta dalta med er själva och skärp er, säger Blossom, som även hon då och då behöver en spark på rumpan för att komma igång med träningen.  

Var får du din motivation ifrån?
– Motivation skapar man. Ett av de fel många gör är att de väntar på att få motivation. Det är snarare en känsla man själv måste skapa. Många kanske tror att jag alltid är motiverad, men det händer att jag också behöver en kick i rumpan.

Inget är gratis och disciplin ger motivation menar Blossom. Men finns den här motivationskänslan hos alla?

– Nej, den behöver skapas utifrån någonting, till exempel utifrån behovet av att träna och äta rätt. När människor säger ”men jag är lat och slö, hur ska jag kunna hitta motivation” då blir jag less. Jag kan också ligga på soffan och äta chokladpraliner dagarna i ända, men då eliminerar jag sakta min motivation till att träna, äta rätt eller vad det än kan tänkas handla om.    

Annons
Annons

Du har tidigare sagt att attityden är viktig, hör den ihop med att hitta motivation?
– Ja, allt börjar i tanken. Har man rätt inställning möter man medgång och det i sin tur leder till större motivation. Är du inte beredd att sluta dalta med dig själv eller skärpa dig, då kan du aldrig heller bli motiverad till att göra skillnad eller förändringar i ditt liv.

Blossom växte upp i en stor familj bestående av fem barn. Hon är äldst i syskonskaran tätt följt av fyra yngre bröder. Idag är hon chefredaktör för sitt egna magasin ”Blossom Magazine”, hon har varit verksam som personlig tränare, ledde programmet Toppform och vann Melodifestivalen 2002 med gruppen Afrodite och låten Never Let It Go.

Nu senast var hon med i "Fångarna på fortet" tillsammans med sin lillebror, Themba Tainton, dansare och skådespelare och hennes son Kevin Tainton går mer och mer i mamma Blossoms fotspår.

Är träning och dans något som kännetecknar familjen Tainton?
-Ja, det har faktiskt blivit så. Pappa var danspedagog, så dans var något hela familjen växte upp med och min mamma var sjukgymnast. Jag har väl blivit något där emellan och mina barn tränar en del också. Träning och dans har funnits i vår närhet på ett naturligt sätt kan man väl säga.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.