Fråga Experten

Fråga   Vikt & kost

Fråga: MAGSÄCKSPROBLEM (magkatärr?)

Har från och till haft "magkatärr" då tagit Rennie som hjälp ett tag. Nu senast har det kommit tillbaka och ännu värre plågor och symtomen håller i sig fortfarande.  Började med hugg i vänster sida av magsäcken som sedan fortsatte med värk i hela masäcken. Har tagit Omeprasol under 4 dagar, symtom ev ngt bättre men inte helt borta. Huden bränn/svider utanpå magsäcken/diafragman.  Har inte undersökts.  Vad kan det vara magkatarr?

TCKSAM FÖR ETT SVAR

Svar:

Hej!

Ja, på dina symtom låter det som att det kan vara magkatarr. Om du är orolig kan du söka läkare för en ordentlig undersökning och eventuell gastroskopi.

Undvik att äta starkt kryddad mat liksom hårt stekt mat, sura livsmedel som vin och apelsinjuice vilka är obehaliga att få upp. Det är också bra att undvika att äta sent eftersom det kan störa sömnen.

Du kan också prova att ta ett preparat från hälsokosten med matsmältningsenzymer+saltsyra eller HCL som det också heter. Ta det tre gånger om dagen precis innan måltid. Det minskar syrabildningen och gör så att magmunnen sluter tätt. 

Lycka till!


Här kan du läsa mer om magkatarr och liknande problem » 

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad
MAGSÄCKSPROBLEM

2014-08-13 | 11:06

av Sofia Antonsson


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.