Forum Övervikt och följdsjukdomar


VARFÖR...

...ska det vara så svårt att gå ner i vikt? Varför ska det vara så svårt att komma ut och röra på sig? Varför är det skönare att sitta i soffhörnan och läsa en god bok? Varför kommer jag inte ut oftare? (även om jag börjat så smått att röra på mig)

Många varför blir det men den ende som har svaret är du själv. Fundera inte på alla varfö utan gör det istället LUDDE


Ja, Tänk inte utan gör det bara... Det är underbart efteråt när man varit ute och rört på sig. Samvetet, tanken, kroppen, känslan, allt har vänt till det positiva.


Håller absolut med om att det är skönt när man väl gjort det och att man då känner sig riktigt nöjd med sig själv. Svaret på varför är i mitt fall "latmasken".


Lika lång tid i motionsspåret som i soffan. Vilken underbar utmaning! Igår borde jag nog ha gått femtioelva varv...


När man väl kommit igång med motioneringen föredrar man det framför soffan :) Det gör jag iallafall :P


Ja, fy vad lätt det är att ständigt hitta ursäkter... Men jag säger som de innan mig: kommer du bara igång så kommer det bli lättare. Tillslut så blir det en rutin. Jag kom in i en jättebra rytm för mig men drog självklart på mig influensan så nu måste jag börja om helt och hållet. Med träning så kommer motivation! kom igen!


Många tror att det är motionen man går ned i vikt av, men enligt den nyare forskningen så är det kostförändringen. Innan jag började med LCHF så bantade jag med motion minst en gång per år. Jag kom på att när jag spelade golf på kvällarna så gick jag ner en 7-8 kilo. Dessa gick jag såklart upp när det blev vinter. Självklart trodde jag att viktnedgången berodde på att jag motionerade. Nu tror jag mer att det berodde på att jag inte satt hemma och åt framför TV:n. Jag hade förmodligen gått ner 7-8 kilo om jag hade suttit i en båt och metat. Ja kanske tom ännu mer. Varför? Fundera gärna på det!! ledtrådar finns här: http://nymag.com/news/sports/38001/


Håller med att det är svårt att komma igång. Jag försöker med nu. Vi kan ju peppa varandra? Nu kommer ju våren o löven börjar komma, ja inte riktigt än då. Jag ska börja gå ut gå varja dad, gör redan det men nu SKA det bli längre promenader. Vi har hund, så det hjälper till. Lycka till så hörs vi av.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons