Forum Övervikt och följdsjukdomar


Vad räknas som normalviktig/när ska man anse sig själv vara "normalviktig"?

Har senaste tre åren gått ner 51 kg med hjälp av träning och bättre kosthållning. Nu efter att jag ställt mig på vågen och den visar -51 kg så börjar jag fundera på det här med när det ska räcka. Har inget mål med min viktnedgång och tror att det är just det som är problemet. Enligt mitt BMI så ska jag gå ner ytterligare 6 kg för att räknas som "normalviktig". 6 kg kanske inte låter som mycket jämfört med det jag redan tappat men just känns det som att jag måste bestiga Mount Everest, det går otroligt trögt.
För att jag ska få mig själv att sluta tänka så mycket på det här med att träna nästan varje dag så måste jag börja intala mig själv att det kanske räcker nu. Nu kanske jag ska koncentrera mig på att hålla vikten istället att för att förlora mer. Alla jag pratat med om detta säger att det räcker nu, att jag inte behöver gå ner mer men hjärnan säger en annan sak. Behöver mer konkreta råd/direktiv för vad jag ska göra.
Ska man gå efter BMI eller räcker 51 kg i viktnedgång?
Hur får man hjärnan att hänga med, att föreställa sig så som alla andra verkar se mig?

Grattis i massor till din viktnedgång !! Du har gjort ett bra jobb !
 
BMI har jag skrotat för länge sedan.. Pga felmedicinering gick jag ned i vikt, och enligt BMI var jag normalviktig. Men människor runt omkring mig funderade på om jag var sjuk för jag var så smal. Nyckelben och höftbenen stod ut, fingrarna såg ut som långa spindelben, skinnet hängde vid rumpan..
Nu är jag rätt lång och muskulös för att vara kvinna så det funkar inte med BMI på mig.
 
Jag tycker du ska känna efter i hjärtat hur du ser på dig själv, inte gå efter tabeller som säger si och så. Antar att du är rätt vältränad då du använt träning och kosthållning som metod.
Satsa på att behålla din nuvarande vikt, och skulle du känna själv att det kanske ändå är ett par kilo för mycket... Ja, du vet/kan det här med att gå ned i vikt.
Jag försöker komma ned i en vikt som jag känner mig hälsosam i och känner mig bekväm med (handlar om ett par kg), och om Herr BMI inte tycker det är ok så skiter jag i det.
 
Än en gång; grattis till din viktminskning !

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons