Forum Övervikt & följdsjukdomar


Om pulver!!

Hej!! Är nygammal här och ska nu verkligen ta tag idetta med min vikt. Den har tickat uppåt alldeles för bar senaste tiden =( Undrar om man kan blanda alleva, naturdiet o nutrilett som man vill då får man ju lite mer att välja på. Har läst att det verkar innehålla samma mängd protein osv. Och som kvinna vill ju alla att man äter 5 påsar om dagen... Någon med erfarenhet?? Tänkte rivstarta..behöver en rejäl push framåt, för att få motivation att verkligen lägga om kost o motionera mera. Hoppas även bli lite mer aktiv här för råd o stöd! Mvh// Lena

Eller så gör du som jag Kickstarta med 10 dagars pulverkur. Sen skiter det ju sig om man inte lägger om kosten och motionen efteråt (självklart) men jag tyckte det var toppenbra att rasa i vikt till en början. Var precis den pepp jag behövde för att lägga om kursen. :-) Du kan ju läsa min blogg om hur nutrilett-dagarna var. Inte 100% nöjd med hur jag sköter mig än, men det kommer. Ska äta bra mat och röra på mig ordentligt.


Hej!! Jag är ny här på forumet men inte ny vad gäller att försöka minska i vikt. Har provat med pulverdiet tidigare och visst går man ner.Men när man åter börjar "äta" så går man upp igen.Ändå har jag ställt om kosten och ätit nyttigt. För mig har det varit mer jobbigt att tappa dessa kilon och sedan få tillbaka dem och vara på ruta ett igen. Nä jag har sagt hur gärna det än lockar att få de snabba resultatet att inte ta till dessa mirakel kurer där kilona bara rasar dag för dag. Tror mer på ett långsiktigt mål där man tappar kilon i sakta mak men att man inte får tillbaka dem. Lyckades gå ner i vikt genom att tänka på vad man äter,motionera. Det gick sakta men det var faktiskt långsiktigt.Tyvärr börja man slarva och då kommer kilona tillbaka. Så visst att behålla sin vikt är nog svårast.Det gäller att hitta en livsstil man kan leva med. Fast visst känner man att man vill ha den där "sparken " i baken för att komma igång kan en pulver diet vara ok. Lycka till.


WilleJ: om man kör pulver, och lär sig äta bra sen, lär man ju inte behöva äta pulver hela livet, right? Sen ska man ju inte sluta tvärt att äta pulvret utan man ska succeivt byta ut pulvret mot vanlig mat igen. Och det är klart, om du lever på pizza och annat skräpmat, börjar käka pulver, går ner och börjar sedan äta precis som du gjorde innan så är det klart du går upp i vikt. Man måste lära sig att ändra sitt liv med matvanor och motion. Du verkar vara lite för ingrodd i din egen diet. Sen är ju inte kosten allt, det är viktigt att man rör på sig också!


Vill tillägga att man inte alls går upp i vikt när man börjar äta mat sen om man äter BRA mat. Jag gick inte upp ett gram utan har fortsatt att gå ner. När man väl är färdig med kuren är man ju inte direkt sugen på att gå upp alla förlorade kilon. Själv gick jag ner 5,5kg på 10 dagar. Och senaste 20 dagarna har jag gått ner ytterligare 3,3kg. Nu äter jag LCHF men det passar ju inte alla. Tror nyckeln är att hitta en diet/livsstil som man faktiskt kan tänka sig att leva med, annars tröttnar man. WilleJ: Tycker det är toppen att du brinner så mycket för LCHF, men det blir lite påfrestande när du ska undervisa alla på sajten och lägger in länkar i varenda inlägg du skriver. Det finns tonvis med material på internet om man är intresserad så jag tror inte folk har svårt att hitta info.


Jag har jättesvårt att låta bli och skriva om sådant jag har samlat på mig erfarenhet om..och vet att det blir fel för många. Jag ska försöka ligga lågt ett tag..Ja sök på LCHF och bilda er en egen uppfattning. Det är garanterat spännande:-) ..Men jag är tycker också att det är trevligt om någon eller några lyckas få bättre livskvalitet genom att "närma sig" den här kosten. Jag har läst om alldeles för många människor som upplevt att dom förlorat många år av sitt liv till sjukdom och övervikt och nu är väldigt tacksamma till "de jobbiga LCHF förespråkarna"-).. Ha det bra nu alla Wille

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons