Forum Övervikt och följdsjukdomar


Ner i vikt med minskat kolhydratintag

Jag fick veta för två och en halv månader sen att jag måste gå ner i vikt för att få ett ingrepp gjort.Jag har vägt alldeles för mycket en del betingat av hjärtmedicin som förlångsammar tarmarnas arbete= de hinner ta upp mer av näring.Jag började omedelbart att skära ner på kolhydrater inte bara socker och sött utan också potatis och pasta och sånt.Jag åt inte godis men småkakor och drack mycket provivadryck.Det har jag slutat med. Äter,kött/fisk/stekt ungsstekt eller kokt med sky,skaldjur ägg/äggrätter och grönsaker. Ibland tar jag lite keso eller kesella med liten aning majonäs.Till kvällen fil med musli,russin och några mandlar eller frukt och mjölk En frukt om dagen minst.Jag tar lite potatis nån gång ibland och något grovt bröd med Bregott och något pålägg. Jag har med denna kost gått ner 4.5 kilo sen 1 nov förra året och är snart på minus 5 kilo.Det som var boven i dramat till stor del förutom pastan och potatisen var Provivadryck för den innehåller mer socker och kolhydrater än man tror.Den ska ju vara nyttig och det gjorde att det blev alldeles för mycket av den. Förutom att jag gått ner i vikt tappade jag smaken för allting som var sött,eller sånt jag kunde känna sug efter,och jag känner smaker mycket starkare. Jag unnar mej dock ibland en liten potatis eller så,men dricker inte längre mer än den proviva som jag behöver för medicinen.dvs max en liter /vecka istället för det 4-dubbla.

Vill tillägga att jag inte kan motionera eller träna pga artros i knä men har ändå kunnat minska så pass i vikt som jag gjort.


Bra jobbat! Kämpar själv med några få kilos övervikt, men är bara inne på min andra vecka. Något som jag gillar mycket är gröna smoothies. Försöker dricka 1 liter om dagen. Hur enkelt som helst. Kämpa på!


kri-stina. Fortsätt som du börjat. Jag tror artrosen kan bli bättre av denna mat också. Var inte rädd för att minska ytterligare på kolhydraterna om du hamnar i en längre platå. Lycka till.


Ja jag har inte några få kilo utan 18 kilo till att gå ner.Det viktiga är väl att inte ha för bråttom och äta fel eller inte äta alls.Har Du Murmel tips om gröna smothies.Jag måste ta hänsyn till att jag äter Waran så gröna grönsaker och en del frukt och bär är jag försiktig med. WilleJ.Jag vet inte vilka kolhydrater jag mer skulle dra ner på.Steker jag något gör jag det i aningen smör eller olivolja aldrig annat.Jag panerar heller aldrig fisk eller kött.Mjölk dricker jag mellanmjölk men inte "lätt-arterna" av något eftersom jag tror att det bara gör en hungrig på mer och då har man ju ätit upp det man inte ville äta upp. Jag försöker variera grönsakerna så mycket som möjligt köper frysta. Micrar ibland tomat som är jättegott till övrig mat. Tack båda för era uppmuntrande ord!


När det gäller artrosen så ska knäleden bytas det finns inget brosk alls kvar och jag har haft ideliga ledinflammationer och har en Baker cysta. har svårt att gå och kan inte gå längre än till postlådan.Jag ska opereras (byta knäled) i vår,och har på det forumet som handlar om artros skrivit ett inlägg om det


Jag läste en bra bok "Grönt för livet" av Victoria Boutenko. Något av det som hon skriver tar jag med en nypa salt, personligen så tror jag inte att man kan bota precis allting med smoothies. Men har märkt bl a att en pigmentförändring som jag haft i åratal har försvunnit så något händer ju i kroppen. I princip mixar du 6-8 blad, eller 2 nävar grönsallad (gröna el röda sallader, inte isberg eller vit-, rödkål), lite frukt eller bär för smakens skull och 5 dl vatten. Om du vill så kan du ha i linfrö, gojibär mm. Om du vill ha lite tjockare smoothie så lägger du i avokado. Ex på sallader är Bok choy,endiv mangold, roman, frise, ruccola, spenat, broccoli osv Jag har inte köpt mixern som hon rekommenderar (den kostar 4000-6000:-) Jag använder min lilla stavmixer. Tycker att det funkar bra med den. Sedan när den lägger av så byter jag nog till någon kraftigare mixer. De gör ju reklam för en mixer som slår sönder grönsakernas cellväggar på TV-shop . Hör gärna av dig igen om det är några oklarheter. Lycka till!


Förlåt Kri-stina, jag var lite ouppmärksam. Såg nu att du ska vara försiktig med gröna grönsaker, men skulle det kanske funka med de sallader som är röda. Jag vet ingenting om Waran och hur det funkar.


Jag kan inte äta broccoli eller sallad eller andra gröna grönsaker i nån nämnvärd omfattning-för mycket K.vitaminer!Det havererar min Waranmedicinering.Citrusfrukter gör tvärtom den förstärker effekten av Waranet så att värdet kan bli farligt högt. Jag skaffade en Magic Bullet den använde vi mycket till frukt och glass-smothies till att börja med sen blev den stående N u är jag i alla fall nere i minus 5 kilo


Annars kan du ju googla på gröna smoothies. Finns hur många recept som helst. Kanske hittar du något som passar. Grattis till minus 5.


Hej, Det var väl russin och frukt jag tänkte på, men man ska ju leva också:)


Ville russinen äter jag pga den medicin jag äter gör mej trög i magen och tar jag bulkmedel går PK-värdet upp pga det blir det omvända,och det är inte mycket Frukt 1 om dagen sharon eller clementin.det är högst begränsat intag eftersom jag inte ska äta mer.............


Hej , Hittade din sida här idag.Du har lyckats med vikten så bra!Fortsätt.Det är ju bra med rehabilitteringen efter din kommande op.Man belastar inte lederna med övervikt.Lättare att röra på sig också.Dessvärre blir ju inte själva sjukdomen bättre ,det enda är att byta leden.Det är sådan smärta och besvärligt med de återkommande inflamationerna. Vilka fina råd du får! Lycka till och har du flera frågor om op så ställ dom här så svarar jag.


Personligen tror jag inte på bantningspiller. Hur fungerar det i långa loppet. Det är väl utmärkt att det ger snabba resultat, men man kan ju inte äta piller resten av sitt liv. Jag tycker att det är bättre att lära sig att äta rätt. Det ska vara hållbart resten av livet och min personliga åsikt är att det finns ingen snabb utväg.


MurmelPersonligen tror jag inte på bantningspiller. Hur fungerar det i långa loppet. Det är väl utmärkt att det ger snabba resultat, men man kan ju inte äta piller resten av sitt liv. Jag tycker att det är bättre att lära sig att äta rätt. Det ska vara hållbart resten av livet och min personliga åsikt är att det finns ingen snabb utväg. Jag jag använder inte bantningspiller heller.Jag har lagt om kosten

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons