Forum Övervikt & följdsjukdomar


Någon mer med BMI på ca 31-34?

Har genom åren gått upp och ligger nu på ett BMI mellan 32 och 33 trots att jag bara är 29. Är några fler här som är lite yngre och har BMI i de trakterna och har ni iså fall några besvär eller "sjukdomar" av vikten? Skulle vara intressant o veta för man hör ju mkt på nyheter o så om alla risker med att vara överviktig eller fet. Det snackas ju mkt om hälsa o vikt o så men för det mesta är ju min hälsa på topp. Har märkt att nu när jag är som tyngst så blir jag lättare varm/svett vid promenader o sånt. Okej det kanske man får räkna med om man gått upp drygt 25 kilo sen 20-årsåldern men ändå.... ps.passar också på att testa en sån omröstning hur nu det fungerar. ds.

Jag har ett BMI på 34.5. Har pendlat mycket i vikt under många år men gick från 48 kg till 86 kg på ca två år. Ganska kort tid så jag har inte fått så mkt hälsoproblem än som är direkt kopplat till det. Kanske får med tiden om jag inte tappar i vikt. Väldigt trött men det kan ju ha andra orsaker. Sen är det inte särskilt kul att vara så otymplig och ovig. Lite ont i fötter och knän.


Kroppen är ju lite som en motor, den klarar av att bli misskött till en viss grad. Men, tyvärr brukar verkligheten hinna ikapp en förr eller senare. Omde negativa konsekvenserna av att vara överviktig kan ju också visa sig på så extremt många sätt. Exempelvis snarkningar/sömn apné, onödigt slitage på knän, rygg och fötter, lättare andfådd (tänk hur det är att gå och bära på några extra matkassar i handen m. ex 10 st 2kg påsar socker?). Samtidigt är risken för förhöjda kolestrolvärden förödande, blodfetter som lägger sig som plack i blodkärlen, men även risken för diabetes tilltar. Så nog är riskerna stora med att vi äter upp oss....


Hej jag har haft ett bmi på 34 sedan jag var 20, till safin vill jag säga! Kolla sköldkörtelproblem, det låter som om du har låg ämnesomsättning. det går att medicinera. Mina knän är paj, jag har låg ämnesoms. som jag menar är en sjukdom. Depression var också en del av problemen. Jag har sedan dess blivit magopererad två gånger men har fortfarande (nu är jag 38år) för mycket övervikt. Jag mår utmärkt men knäna är ju för alltid skadade och ryggen värker konstant.


Hej, jag har ett Bmi på ca. 32, är 28år och känner mig frisk, men jag vill bli lättare för att undvika sjukdomar som tex. typ-2 diabetes, hjärt-kärlsjukdomar senare i livet..... Lite mera ork och energi är oxå ett plus!!!!


Tack för svaren här - inte trodde jag någon skulle svara på det här gamla inlägget! En uppdatering är att jag nu har gått ner en del så nu är mitt BMI nere på 29. Skönt och känner faktiskt en del skillnad - e ju en del lättare! Trodde inte själv man skulle känna så stor skillnad för har inte tänkt på det när jag gick upp! Vill några till svara så är ju frågan fortfarande öppen...


det finns dom som haft högre BMI än du och som gått ner smärtfritt på en metod som heter LCHF kolla på nätet. Du kan också beställa en just till svenska översatt bok av Willliam Leith som heter De hungriga åren som verkligen visar vad det är att gå upp och upp och som visar metoden som man äntligen går ner på utan sug och småhunger. om du köper boken på nätet som hos www.adlibris.com så får du hem den till dig direkt. Lycka till. Du kan klara av det här och kommer att göra det. jag gjorde det själv och kan jag så kan alla. kramar


Hej! Jag har ett BMI värde på 35,5. Jag har inte några följdsjukdomar pga detta. Men jag har andra fysiska besvär så som andfådhet,trötthet, Mina lår är kraftiga så det tar i varann ,så därför blir mina utslitna jeans offta. På sommaren är det värre mellan benen för då svettas,vilket inte spelar så stor roll när jag har byxor men när jag har kjol /kläning får jag sår och det gör superont. ibland låser sig huden under bröstet när jag böjer mig ner,


Hej! När jag började min viktminskning låg mitt BMI på 42 (japp: grav fetma = tröstande!) Idag ligger jag på omkring 29, vilket inte är mycket i förrhållande till min bestomme och min muskelmassa (JA, jag har fått bägge delarna uppmätta och bekräftade). Nu till saken: jag märkte aldrig, under tiden jag var som tyngst -ca 4 år-, av några andra symptom än att jag lättare svettades och blev andfådd. Men så snart jag började rasa i vikt hopade sig molnen. Idag kan jag inte böja på knäna utan att de knakar och gör ont till och från. Utöver detta är min rygg också rätt paj. Kan inte stå framåtlutad någon längre stund och så fort jag lägger mig på mage känns det som att min rygg går av vid svanken. Till saken hör att jag nu tränar mellan 3 och 5 dagar i veckan för att vidhålla stabiliserande muskler, så jag kan mer eller mindre säga att jag är i mitt livs skick med kanonkondis och "svällande" muskler, men knappt 30 fyllda och änså länge barnlös. Jag kan ju inte direkt påstå att jag ser framemot en eventuell graviditet -fysiskt sett-! Mitt budskap till alla är därför: din kropp är ditt tempel, dyrka den och behandla den som din käraste ägodel. Allt annat går att köpa för pengar, men inte fysiskt välmående! Ps: Målsättning är A och O. Vi ses nästa sommar på Keb!


skidan jag är 28 och har bmi på 35 tyvärr , jag har problem med övervikten ,jag har kondition som fysisk 60 -65 åring har ,har tarmsjukdomen ibs = irritable bowel syndrom , sen är glutenintolerant


Hej hopp! Jo, själv är jag 27 och har de senaste åren gått upp runt 30 kg, så nu har jag ett BMI på 32,7 efter att ha gått ned totalt 13 kg ca. Jag märker att jag mest har problem med knäna i första hand. Till viss del även vrister. Det har blivit bättre sedan jag gick ned men inte helt bra.


Jag upptäckte precis att jag nu har ett BMI på cirka 31, för ett par år sedan låg jag under 25. Det fick mig att bestämma mig på allvar... Enda symptomen är att jag lätt blir trött och är ovig.. men symptomen kommer väl med åren och de tänker jag undvika nu.


Räknade ut mitt BMI för första gången för bara några dagar sedan och idag ligger det på 35,5 och det enda jag kan tänka mig som följd av min övervikt är att jag har fått dålig mage/tarm. Sedan några månader tillbaka har jag fått börja gå på toaletten upp till 2-4 gånger om dagen och efter måltider får jag väldigt ont i magen. Sen så är det ju självklart konditionen som är dålig. Med tanke på min vikt borde jag även ha högt blodtryck och allmänt dåliga värden. Men på min senaste årskontroll ligger alla mina värden bra, mitt blodvärde är lite för lågt. Men mycket av dessa följder man får av övervikt går ju att ändra och få bukt med bara man ändrar sin kost och tillsätter motion. Men motivationen måste ju finnas där!


Hej! Jag har också ett bmi på 32-33 (tror jag gissar hur man räknar ut bmi). Jag rör på mig varje dag så det är troligtvis inte fel på motionen. Det är svårt att hitta recept som passar hela familjen och samtidigt gör att jag går ned i vikt. Är det någon som har bra recept på tex grytor eller mat man kan göra i form i ugnen som är bra för vikten. Åt vilket håll man än tittar så finns det gott om recept med för mycket som man skall köpa hem. Jag orkar inte köpa 15 olika sorters ingredienser för att få ihop en middag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons