Forum Övervikt och följdsjukdomar


Motionera, men när?

Vilken tid på dygnet är det bäst att motionera?

Vet inte om det finns nån bästa tid att motionera på dygnet (åtminstone inte nåt som är vetenskapligt bevisat:-)). Det viktiga är att det blir av över huvud taget!


Huvudsaken är väl att det blir av, regelbundet, så den tid som känns bäst för dig är den bästa tiden! Skulle inte rekommendera precis innan läggdags dock, för då går man upp så mycket i varv att det blir svårt att sova.


Jag skulle nog vilja säga att den bästa tiden är när du själv känner för det och det passar in i dina dagliga rutiner.


Jag nickar instämmande på det som har skrivits innan. /Kramiz


Innan frukost har jag hört ska vara särskilt effektivt - dock rekommenderas bara lågintensiv träning, typ promenader, eftersom man inte ätit. Själv pallar jag inte att gå ut på promenad innan frukost dock. För jobbigt!


En gammal floskel, men sann, är att den bästa motionen är den som blir av. ) Se till att motionera när det passar DIG bäst, blir det för krångligt så är risken stor att det inte blir av över huvud taget. Motionerar man före frukost bränner man mest fett MEN motionerar man efter så bränner man både fett och kolhydtater. Dock orkar man mer och kan lägga in en högre växel så den totala mängden energi man kan göra av med efter frukosten är högre.


Ja du, när som helst går det bra att motionera. En del gör det innan frukost, en del direkt efter. En del på lunchrasten och en del direkt efter jobbet. Andra hittar ett nattöppet gym och tränar då om det passar bättre. Har man en hemträningsdvd kan man definitivt träna vilken tid på dygnet som helst. *tipsar*


Är osäker på vilken form av motion du tänker på. Jag själv går en en timmes slinga power walk, ca 7500 steg, varje morgon före frukost. Däremellan återkommer jag med vad jag kallar vardagsmotionen. Cyklar dit jag ska och försöker så långt det är möjligt att ex undvika hissar och rulltrappor. Jag tror att varje rörelse extra som man gör är av godo..


Jag håller med de flesta som skrivit här. Den bästa motionen är den som blir av! Själv tycker jag om att ta en morgonpromenad innan frukost. Brukar gå en lite runda och hämta en Metro och sedan komma hem och ta frukost och läsa tidningen. Sen brukar jag ta vara på vardagsmotionen, bland annat hoppa av en hållplats tidigare, ta trapporna och ställa bilen längst bort på parkeringen när man är och handlar.


=o) Jag ställde faktiskt den frågan till eniros 118118, eftersom dom säger sig ska kunna svara på allt. Då fick jag svaret att det finns ingen direkt "bästa tid på dygnet" MEN att man kanske inte ska träna direkt på morgonen, utan ska ha varit vaken några

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons