Forum Övervikt & följdsjukdomar


låg ämnesomsättning

Fick i dagarna veta att jag lider av för låg ämnesomsättning. Det kan kanske förklara varför jag kämpar som ett djur med diet program och inte går ned ett dugg i vikt :( Jag har under de senaste 4 åren ökat samanlagt ca 40kg och varit totalt orkeslös och trött. Min läkare tog hormon prover som visade att jag hade låg ämnes omsättning. Jag ska ta ytterligare blodprov om 3 veckor för att säkerställa diagnosen. Är den då fortfarande för låg kommer jag att få börja äta Levaxin. Finns det någon som vet om man kommer att gå ned i vikt utav dessa? Kan tillägga att min matkonsumtion idag ligger på 1300kcal och jag promenerar 4X1 timme per vecka utan att gå ned ett smack. Väger till mina 162cm hela 105kg. Innan viktökningen hade jag en konstant vikt på 65kg sedan 15års ålder och är nu 42år.

jo, utan tvekan. det som levaxin gör är att öka energiförbruket i hela din kropp, dvs alla celler kommer att göra av med en större mängd energi o du kommer att orka mcyke mer också. risken är väl bara att du blir mer hungrig, men det borde inte vara något problem för nu kommer din diet iallafall att funka o antagligen kommer din kropp att jobba sig tillbaka mot "normalvikten", vad det nu visar sig ha blivit. lycka till :-)


Kan tillägga..Skaldeman är ingen pinnsmal dietist utan han har gjort resan själv. Från nära döden och dryga 145 kilo "åt han sig ner" 65 kilo på riktig god och fet mat. Sån mat som vi åt förr när vi var smala och friska.


HM.. måste göra ett inlägg här :) Jag har tvingats minska min matkonsumtion till 1300 kcal för att inte öka mer i vikt. När jag låg på 1800kcal tidigare med samma motionsform ökade jag konstant istället. Så jag har minskat mitt kcal intag pga att inte öka mer. På !300 kcal står jag still på villket är tur det. Jag vågar inte gå ner mer i kcal intag. Anledningen att jag har låg ämnesomsättning är att jag har ett kölkörtel problem säger min läkare. Nu har jag iaf fått diagnosen struma. Men jag ska få göra ytterligare blodprover efter sommaren för att säkerställa diagnosen och medecinering ska sättas in. Kan även tillägga att jag promenerar väldigt lugnt pga rygg problem.


Hej, Här kommer lite lästips från Netdoktors redaktion. I följande artikel står det om Levaxin. Följ länken nedan genom att kopiera och klistra in den i din webbläsare: http://www.netdoktor.se/kvinnlig-halsa/?_PageId=582 Följande två frågor till vår tjänst Fråga Doktorn rör Levaxin: http://www.netdoktor.se/overvikt/?Tab=Questions&Question=22419#[22419] http://www.netdoktor.se/overvikt/?Tab=Questions&Question=22241#[22241] Jag hoppas att det finns något i denna information som kan hjälpa dig. Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Kan bara svara för mig själv och vare sig lchf ellr levaxinet har gjort att jag gått ner i vikt, snarare tvärtom. För en del funkar detta, men inte för mig. Jag opererades för giftstruma i början på 90-talet. därefter fick jag underfunktion. Har nu ätit Levaxin i snart 18 år, och de första åren va de väl rätt okej. Men de senaste 10 åren har de gått uppåt med vikten. Jag har provat det mesta i diet väg och bantning och tom med vårdcentralens hjälp gått på "kurs" obesitaskurs. Går ca 4 km om dagen, har en ute aktivitetssport med hundar. Äter slaviskt (näst in till) bra mat och kan väl de mesta om vad man ska äta o inte äta. Men ändå...jag går upp. Boven i dramat är att jag får syntetisk Levaxin T4, och de är endast T4 i denna medicin. En frisk sköldkörtel har producerar fem olika hormoner T4 T3 T2 T1 och calitonin. T3 och T2 är de som styr bla förbränning av fett, muskeluppbyggnad blodfetter osv osv.. Av en eller annan anledning så konventerar inte mitt T4 som de ska, och de är inte alls ovanligt att när man blir äldre så har kroppen svårare att ta upp hormonerna i kroppen. Innan du får Levaxin , se till att de kollar binjurarna, för har du gått med underfunktion länge så kan dessa vara uttröttade. Då orkar inte kroppen omvandla T4:an som den ska till T3. Värden kan se bra ut Tsh T4 T3, men du kan må dåligt ändå, de är ett bra tecken på att de inte funkar som de ska. Be att få ta proverna på cellbasis, saliv och urin. Men jag hoppas iaf att du ska bli hjälpt av Levaxinet, en del blir ju de..men inte alla. mvh Eva


Hej! Jag äter levaxin och liothyronin. När jag väl orkar att försöka att gå ned i vikt så har jag inga problem med det. Orker är den som tryter tyvärr. Har just nu hållt på i snart två veckor och gått ned 1,8 kg. Innan jag började med levaxin för två år sedan så gick jag ned 9,6kg på 6 veckor och då hade jag ändå låg ämnesomnsättning. Håller med om att det inte riktigt stämmer. Vet dock inte hur länge min vikt kommer att gå ned innan det stabiliserar sig.


Hej, Jag har ätit Levaxin i 10 år. Jag har märkt att jag behöver ligga nära gränsen för överfunktion, med lågt TSH (ca 0.1) och ett T4 på 21-22 för att få normal ämnesomsätttning och kunna gå ned i vikt. Jag tror att många läkare nöjer sig med att patienten hamnar inom normalintervallen och att labbsvaren ser bra ut. Men om du har svårt att gå ned i vikt är din ämnesomsättning INTE normal, vad läkaren än säger. Det är olika från person till person vilka värden man behöver för att må bra, så du får pröva dig fram om/när du börjar medicinera.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons