Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: kvällsätning

Jag har stora problem med att jag inte kan hålla igen med mat på kvällarna. Är det någon som har bra tips om vad som är bra kvällsmat som mättar och tar bort sug efter godis och annat? Kan jag äta hur sent som helst? Jag dricker ganska mycket men problemet är att jag får gå upp på natten och kissa och då blir sömnen störd. Vad ska jag göra?

Jag brukar se till att jag har lite ytrymme kvar i matlådan till att kunna fika typ en fralla polarkraft med skinka och grönsaker + en kopp the på kvällen. Blir mätt, nöjd och varm i magen. Hårdmackor är också bra + ngt varmt (the) som ökar mättnadskänslan. Det är kanske inte så bra att äta en trerätters alldeles innan sängdags men lite kvällsfika som ryms i matlådan är ok. Det är antal kalorier / dygn som räknas. Jag skulle aldrig ge upp mitt kvällsfika!!


Mm.. jag skulle inte heller kunna leva utan kvällsfika, då skulle jag hungra ihjäl på mornarna! Ibland räcker det med en frukt och ibland blir det en macka och en thékopp. Det beror ju lite på hur man har grundat resten av dagen och lite beroende på vad som ryms i matlådan. =) Du får testa dig fram och se vad som fungerar bäst, och som Sheena säger.. Så länge det ryms i matlådan så är det helt ok! Lycka till!


Testa ät någonting med lite kcal och mycket protein, det mättar bättre. Sugen på nåt sött? Testa knäckemacka med messmör och skivat äpple. Fruktsallad Morotsstavar, gurkstavar, sockerärtor från en tallrik. Ser fint och gott ut! Keso med lite osötad sylt eller bär Fil med bär Riskakor Äggmacka (hårt bröd och ingen äggula) Drick någonting utan kcal som tex fun light, vatten, te eller liknande.. Lite förslag.. Kan du inte hålla dig till tex en mjukmacka, välj då hårt bröd..


Ät havgregrynsgröt till Frukost !! Det hjälper iallafall mig. O jag grundat med gröt på morgonen är jag inte alls lika sött o godissugen på kvällen. När jag hoppat över frukosten finns det liksom ingen botten i sötsuget på kvällen.... / lycka till Helene


Jag äter frukt eller grönsaker på kvällen, och dricker en stor kopp te. Om jag äter frukost, lunch och middag på vettiga tider brukar jag inte behöva bli sötsugen. Det är olika det där på olika personer. Om du föjer matlådan tycker jag precis som några andra skrev, att du ska planera dagen så att du har plats för nåt litet som mättar och gör att du inte äter godsaker. Jag äter inte efter kl 21 för då drömmer jag mardrömmar sen på natten, men annars vet jag inte om det finns några rekommendationer egentligen på vilka tider man ska äta. Det är väl mest för att man inte ska tappa kontrollen och vräka i sig som man brukar säga att man inte ska äta efter kl 18 eller 20 eller liknande. Men äter man "kontrollerat" och vettigt tror jag inte att det spelar någon roll om man tar ett litet mål kl 23...


Tack alla som kommit med lite tips, det tar jag med mig på vägen när kvällen närmar sig!=)


Jag äter samma tider. Börjar dagen med havregrynsgröt, äppelmos,lättmjölk, 2 knäcke med margis å skinkskiva. Lunch enl. tallriksmodellen. Middag samma som lunch till mellis någon frukt. Till kvällen har jag "sparat" så att jag kan ta en håd macka med skinka å nån morot till och kaffe eller the sedan 2-3 L vatten varje dag. Är jag fortfarande sugen så går jag helt enkelt och lägger mig tidigare, sömn känner jag är viktigt för att kunna gå ner. :-)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons