Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: kaffe å insulin

Äter numer insulindämpande lågkolhydrat och högfetts kost vilket funkar för mej. Men jag dricker kaffe. Har någon hört om kaffets påverkan på insulinproduktionen? har hört att det ska höja insulin nivåerna= fettinlagringen.... Nån som vet?

hej. tror snarare det är så att kaffe ökar ämnesomsättningen, koffein bryts ned till tre olika ämnen i kroppen varav ett ämne faktiskt ökar fettnedbrytningen. koffein är nervstimulerande och ökar hjärnaktiviteten, därav känslan att man blir pigg av kaffe. Kaffets effekt försvinner dock rätt snabbt för kroppen adapterar till koffein. Koffein(kaffe), thein(te) och guaranin(guarana) är tre olika namn för samma kemiska ämne.


det är ust den myten jag är ute efter att utforska. Jag har nämligen hört att folk med diabetes typ 2 blir sämre av kaffe. Så kankse är folk olika och gentypen för diabetses typ2 varesej man har symptom eller ej kankse ska undvika kaffe? liksom hög kolhydrat konsumtion.


Jag har hört att kaffet endast hjälper till med fettförbränningen om man dricker det precis före ett träningspass, annars bör man undvika kaffet då det ökar insulinutsöndringen. Jag har gått över till grönt te och rooibuste pga detta och jag var verkligen en kaffemoster tidigare.


aha!! det med träningen kände jag ite till. Fnettis, har du fått bättre fart på förbränningen sen du slutade med kaffe?


Jag har gjort en massa andra förändringar i min kost samtidigt som jag to en paus från kaffedrickandet så jag kan tyvärr inte svara på den frågan. Däremot har jag fått en skjuts i min viktminskning av alla kostförändringar jag gjort tillsammans.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons